Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2010 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsua voitti hammaslääkärivertailun
(3)Pesäpallokauden yhteenveto
(4)Miehemme Maailmalla ja merellä
(5)Kalliokosken Sana valtakunnan kärkeä
(6)Kirjeenvaihtajan matkapäiväkirja: Makkaraa matkoilla
(7)Alitien vangit myytiin loppuun
(8)Surmanajaja
(3) Pesäpallokauden yhteenveto
Luettu 958 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Lähinnä Halsua

Pesiskausi on saanut ansaitsemansa päätöksen ja Halsua lajin ensimmäiset suomenmestarit. Kuten myös lähikunta Veteli sai myös uuden mestarismiehen. Naisten puolellahan veteliläiskasvatti on huuhtonut kultaa jo useamman kerran ja vaskoolin pohjalta löytyi tänäkin vuonna kultainen mitali. Kovasti paljon onnea heille. Tämähän on erittäin hienoa, että näinkin pienistä kunnista (lue väestöpohjalta) löytyy osaamista, tahtoa ja taitoa kansallispelimme huipulle asti. Huomion arvoista on myös se, että kahden kunnan alueelta tuli kolme mestarismiestä, kun taasen mestaruuden voittaneen lähikylä Vimpelin omasta kasvatustuotannosta poikaa pääsi nostelemaan ainoastaan yksi pelimanni. Vai olikohan niitä kaksi?

Vaikka pahat kielet huutavatkin keskustelu- ja yleisöpalstoilla Vimpelin harrastavan ryöstökalastusta ja haalivan lähialueiden kaikki lahjakkaimmat juniorit, niin onhan tuo nyt todella hienoa, että tällainen mahdollisuus on tarjolla! Vanhempiin junioreihin ei vain tahdo löytyä omista seuroista riittävästi pelaajia, niin valitettavaa kun se onkin. Jo C-poika/tyttöikäisissä tahtoo olla veren vähyyttä. Ja aina vain harvempi pieni seura saa joukkuetta kasaan täysin omista kasvateista.

Onhan tässä toki se käänteinenkin puoli. Monin paikoin maakunta- ja suomisarjajoukkueet alkavat olla jo hiukan "ukkoontuneet". Kun omat juniorit lähtevät toisiin seuroihin pelaamaan ikäistensä joukkueissa, on näillä seuroilla usein myös tarjolla kakkos- tai kolmosjoukkue kyseisissä sarjoissa, joten kahden seuran välillä seilaamista ei usein pidetä mielekkäänä.

Mutta on sitä palloa lyöty ihan omissakin kunnissa. HaVen miesten joukkue pääsi hankalan alkukauden jälkeen neljän sakkiin. Ja varmaankin kaikkien yllätykseksi, aina lohkofinaaliin asti. Lopulta kuitenkin mailajussit osoittautui vahvemmiksi ja reissu isolla kirkolla jäi haaveeksi.

Halsuan naisten maakuntasarja joukkue taisteli myös paikasta aurinkoon ja sarjaporrasta ylemmäksi. Pohjoisen Suomen uudisjoukkue oli kuitenkin vahvempi, vieden molemmat nousuottelut nimiinsä. Mutta varmasti paljon kokemusta ja lisää itseluottamusta nämä neitokaiset saivat tulevia kausia varten.

Halsuan jatkoi yhteistyötä lähikylä Kannuksen kanssa C-pojissa. Oulussa pelatulta nuorisoleiriltä, kotiin tuomisina oli ansiokas viides sija valtakunnallisessa kilpasarjassa. Myöskin nuoremmissa ikäluokissa menestystä on tullut jälleen, jos ei nyt enemmän kuin aikaisempina vuosina, niin vähintäänkin yhtä paljon.

Mutta näin on aika laittaa pillit pussiin ja räpylät naftaliiniin tämän kauden osalta. Tai ainakin melkein, sillä lauantaina 25.9. kuluvaa vuotta isketään vielä kerran Käpylässä. Mittaa toisistaan ottavat silloin Halsua vs Veteli.