Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2010 / 07


(1)Pääkirjoitus
(2)Luonto koettelee Halsuaa
(3)Öiset ilmiöt kummastuttavat kylillä
(4)Jälkikäteen julkaistu ennuste EM-kisoihin
(5)Neljäs supermies Halsualta
(6)Miehemme Maailmalla ja ilmassa
(7)Tiekiista päätökseen
(8)Elokuvat palaavat kylään
(9)Surmanajaja osa 7
(6) Miehemme Maailmalla ja ilmassa
Luettu 1033 kertaa
No se/ne just
Sielläpä siellä

Ennätyshelteet ovat kutkutelleet kansamme kainaloita jo pidemmän aikaa ja aiheuttaneet jopa elektroniikkaliikkeisiin tuulettimien perään vaarallisia ryntäyksiä joissa ei verta, hikeä tai kyyneliä olla säästetty. Kuuma keli on työntynyt yllemme kaakon suunnasta eli Venäjältä.

Nyt Ilmatieteenlaitos varoittaa Etelä-Suomea vaivaavasta huonosta ilmanlaadusta. Ilmatieteenlaitoksen mukaan huono ilma on peräisin Venäjältä joka painiskelee helteen aiheuttamien maastopalojen kanssa ja savu kulkeutuu ilmavirtojen mukana maahamme.

Miehemme Maailmalla epäilee kuitenkin Ilmatieteenlaitoksen asiantuntemusta asiassa. Etelä-Suomen kaupungin kaduilla voi edelleen haistaa hikeä, koiran ulostetta, pakokaasuja, kebabia ja rahaa joten huonosta ilman laadusta ei ole tietoakaan. Yksi uusi lemu joukosta on kuitenkin eroteltavissa selvästi, nimittäin mahorkan.

Miehemme Maailmalla uskookin, ettei maastopaloja todellisuudessa naapurissame ole vaan kyseessä on hullu maailmanennätysyritys jossa sadat tuhannet venäläiset on houkuteltu polttamaan mahorkaa samaan aikaan. Mahorkan myynti on nimittäin noussut viime kuukausina voimakkaasti itäisen rajamme toisella puolella.