Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2010 / 07


(1)Pääkirjoitus
(2)Luonto koettelee Halsuaa
(3)Öiset ilmiöt kummastuttavat kylillä
(4)Jälkikäteen julkaistu ennuste EM-kisoihin
(5)Neljäs supermies Halsualta
(6)Miehemme Maailmalla ja ilmassa
(7)Tiekiista päätökseen
(8)Elokuvat palaavat kylään
(9)Surmanajaja osa 7
(3) Öiset ilmiöt kummastuttavat kylillä
Luettu 1097 kertaa
Jarno Hietalahti
Tynkkinen

Tynkkisen tienoilla kohistaan. Luotettavien lähteiden mukaan Harjun kuppeessa öinen kuljailija voi kuulla kummallisia ääniä, jotka nostavat herkemmän kuulijan ihokarvat pystyyn. Useimmiten äänet raikuvat reilusti puolen yön jälkeen.

- Yökävelyllä ollessani kuulin ensiksi äänen "bää!", johon vastasi etäämpää toinen hieman valjumpi "bää!". Tätä jatkui pitkän tovin, kunnes mukaan alkoi sekoittua susien ulvontaa tai ainakin verikoirien haukuntaa. Mikään maallinen eläin ei kyllä harrasta määkimistä ja ulvomista peräkkäin!

Vaan ei siinä vielä ihan kaikki lupaa tärisevä haastateltava, ja jatkaa:

- Niin ja sitten se otus alkoi vielä karjua aivan kuin ihmisen äänellä! Sanoista en tosin saanut mitään selvää, mutta pian kävi selväksi, että jostain yliluonnollisesta oli kyse.

Kummastusta herättää edelleen se, että samoilta seuduilta on löytynyt muun muassa rikkinäinen rannekello, jonka viisarit ovat irronneet. Pahaenteisintä kellossa on kuitenkin se, ettei siinä ole edes hihnaa, jolla vehkeen voisi ranteeseen kiinnittää.

- Paholaismaisen kellon ilmaantumisen lisäksi sinä yhtenä yönä taivaanrannassa leimusi aivan kuin tykillä olisi ammuttu. Mutta mitään jyrinää ei kuulunut, joten ei kai se ukkonen voinut olla, inahtelee silminnäkijä ja imee välillä peukaloaan.

Halsuan epätieteellinen eläintutkimus laitos ei vielä ole antanut näkemystään tapahtuneesta. Ilmiöt halutaan tutkia huolella ennen hätiköityjen johtopäätösten vetämistä. Niitä tosin kyllä luvataan tehdä myöhemmin.