Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2010 / 07


(1)Pääkirjoitus
(2)Luonto koettelee Halsuaa
(3)Öiset ilmiöt kummastuttavat kylillä
(4)Jälkikäteen julkaistu ennuste EM-kisoihin
(5)Neljäs supermies Halsualta
(6)Miehemme Maailmalla ja ilmassa
(7)Tiekiista päätökseen
(8)Elokuvat palaavat kylään
(9)Surmanajaja osa 7
(2) Luonto koettelee Halsuaa
Luettu 1099 kertaa
Jarno Hietalahti
Koko kylä laitoja myöten

Pitkin heinäkuuta on Halsuan kyläyhteisö ollut luonnon temmellyskenttänä. Alkuun maita ja mantuja koettelivat turvetyömaalla roihunneet palot. Näistä onneksi selvittiin kevein vauroin.

Vakavampia iskuja koettiin, kun kuluneella viikolla kylään iski hirmumyrsky. Myrsky kaatoi puita pitkin teitä ja sähköt katkesivat joka paikasta. Hädän hetkellä kylillä pillit raikuivat tuomiopäivää julistaen. Eräänkin Kirkonkylän keskustan kiinteistön pihalla kaatui sekä luuta että jätetynnyri.

Kaiken kukkuraksi oikeastaan koko kesän ajan Halsualla on saatu kärvistellä ennätyshelteissä. Kanalan kylä listattiin valtakunnallisestikin Suomen kuumimpien kuntien joukkoon eikä ainoastaan yleisen houkuttelevuutensa puolesta.

Kun mukaan kaivetaan geometriset ja maantieteelliset tiedemenetelmät, huomataan vaivatta, että Halsua on myrskyn silmässä. Kaustisella hääri kotvanen sitten syöksyvirtaus ja Kälviällä mitattiin salamaennätyksiä. Tarkkojen kuvioiden avulla voidaan hahmottaa, että Halsua on kaiken luontovoimailun keskipisteessä.

Jokilaakson paikallislehdessä ennätettiinkin jo väittämään, että naapurikylään osunut myrskyisä virtaus oli rankaisu kaustislaisten pahoista tavoista. Mielipidekirjoituksen sisällön paikkansa pitävyyttä ei toistaiseksi ole vahvistettu Vatikaanista.