Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2010 / 05


(1)Pääkirjoitus
(2)Palloilua
(3)Ketjukaupasta Kauppaketjusta
(4)Unelma tangofinaalista murskaksi
(5)Mitä maahanmuuttajille tapahtuisi Halsualla – katsaus eri kansakuntien kohtaloon
(6)Musiikin maailma
(7)Surmanajajan seuraava osa
(6) Musiikin maailma
Luettu 928 kertaa
Miehemme Maailmalla
Maailmankylä Halsualta katsottuna

Viikonloppuna eurooppalainen kansa sai jälleen nauttia sateenkaarikilpailuista jotka myös euroviisuina tunnetaan. Tavoilleen uskollisena Suomi päätti jättäytyä finaalin ulkopuolelle. Lordihan se jo todisti mikä tahti määrää, eikä kuuseenkurkottajat, korjataan Kuunkuiskaajat, pystyneet lähellekään samanlaiseen spektaakkeliin. Ehkä parempi niin, eihän sellaista turistivyöryä kehtaa ottaa vastaan maahamme jossa kinastellaan järjestetäänkö kisat vanhassa ja ahtaassa Sibeliustalossa vai vielä pystytysvaiheessa olevaan Musiikkitaloon.

Mitä tästä voi päätellä? Ei mitään, mutta Miehemme Maailmalla yrittää ymmärtää ja selvittää suomalaisten musiikillista maailmankuvaa. Fjodor Dostojevski sanoi: "Yhteiskunnan sivistyneisyys mitataan sillä kuinka se kohtelee vankejaan". Miehemme Maailmalla soveltaa tätä 2000-luvulle toteamalla: "Yhteiskunnan sivistyneisyys mitataan sillä mikä levy on ollut vuoden myydyin".

2000-luvun Suomessa myydyimpien levyjen listalla olemme saaneet nauttia sellaisista suurteoksista kuin; Smurffit, Las Ketchup, Shakira, Il Divo, Modern Talking, Juanes, Basshunter, Baseballs, Lordi, Gimmel, Pikku G ja Anssi Kela, sekä lukuisia kokoelmalevyjä joiden nimiä kukaan ei enää ole kuukauden päästä muistanut. Mitä tästä sitten voi päätellä?

Ei mitään, mutta jokainen varmaan katsoo tällä hetkellä omia poltettuja levyjään ja vertaa yllä olevaan listaan osuuko pilkka omaan nilkkaan.

Onko myydyimmillä levyillä joku merkitys suomalaisten viisumenestykseen jää jokaisen oman arvion varaan.