Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2010 / 05


(1)Pääkirjoitus
(2)Palloilua
(3)Ketjukaupasta Kauppaketjusta
(4)Unelma tangofinaalista murskaksi
(5)Mitä maahanmuuttajille tapahtuisi Halsualla – katsaus eri kansakuntien kohtaloon
(6)Musiikin maailma
(7)Surmanajajan seuraava osa
(2) Palloilua
Luettu 921 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Pesäpalloviheriöt

Kansallispeli pesäpallon sarjat on saatu jälleen kerran liki täydellä teholla käyntiin. Halsualainen pesisosaaminen on edustettuna ylimmällä sarjatasolla varsin mukavasti, sillä jo kolme pelimannia on sonnustautunut pelipukuun kauden alussa. Nuorimmainen tästä kolmikosta aloitti kauden varsin mallikkaasti televisiokameroiden edessä vieden Kainuun kultajunan poikia kuin pässiä narussa. Hän on myös onnistunut siirtelemään kärkietenijää useimmin tästä kolmikosta. Kotiinkirmaamis-kilpailussa useimmin näistä herroista on onnistunut Keski-Suomea edustava pelaaja. Lokkilauman nopsakinttu on myös päässyt tuotujen juoksujen makuun. Kahden varttuneemman edustamia joukkueita ei ole povattu aivan kuumimpaan kärkeen menevällä kaudella, mutta nuorimman edustaman joukkueen odotetaan olevan aivan mitalisijoilla. Jopa aivan korkeimmalla pallilla kauden päätteeksi. Vaan noin kolmen kuukauden kuluttua olemme asian suhteen vallan paljon viisaampia.

Myöskin toisiksi korkeimmalla sarjatasolla nähdään halsualaisväriä. Eräässä Etelä-Pohjanmaan joukkueessa viilettää toinen Käpylän kasvateista. Lisäksi Käpylän kasvatit pelaavat maamme mestaruudesta A- ja B-poikien sarjassa. Ja samoissa joukkueissa pelaa vielä muutama muukin Halsualla pesisoppinsa saanut nuorukainen. Samaisessa nuorempien sarjassa, keskinäisessä Suomessa, pelinjohdollisista tehtävistä vastaa halsualainen ”jr”
Vielä hiukan nuorempien pelaajien puolella Halsua jatkaa yhteistyötään lähikylä Kannuksen kanssa. Ja varmaankin tavoitteena on samanlainen menestys kuin edellisenä kesänä, jolloin juhlittiin nuorisoleirillä pelisarjan Suomen mestaruutta.
Kauniimpi sukupuolikin on hyvin edustettuna, sillä Halsuan tyttäret pelaavat maakuntasarjaa ja tavoitteet ovat nousukarsinnoissa. Hienosti on kausi aloitettu, sillä ensimmäisessä kamppailussa otettiin päänahka lähikylä Kokkolalta.

HaVe:n miesten joukkue on alottanut kauden kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Varsin hankalat olivat lähtökohdat kauteen lähdettäessä, sillä ainoastaan kahdeksan urhoollista oli joukkueessa kaksi päivää ennen sarjakauden alkua. Onneksi lähikylistä löytyi sen verran pelimannihenkeä, että saatiin täysi miehitys kasaan ja kausi kunnialla alkuun. Toivottavasti kelien lämmetessä saadaan mukaan myös muutama vielä pelaamistaan empivä pelimies.

Pelejä on runsain mitoin myös vieläkin nuorempien harrastajien osalta, joten kaikki väki, sankoin joukoin. Täyttykää niin Käpylän, kuin Ruohopatinkin lehterit.