Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2010 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Tonttikaupat kiistakapulana hallituksessa
(3)Tulisia kamppailuja lähikylissä
(4)Lakko
(5)Halsualle odotetaan maltillista vappua
(6)Tuskat pesästä
(7)Ketjukaupasta kauppaketju?
(8)Ydinvoimalle korvaavaa energiaa
(9)Paikallisradio Halsualle
(10)Merkillistä aikaa
(11)Kalliokosken Sanan naama kirjailtiin
(12)Valinnan vapaus
(13)Lunta tuli
(14)Oikaisu: Sijaisavusta oli syytä keskustella
(15)Surmanajaja 4/N
(10) Merkillistä aikaa
Luettu 942 kertaa
Miehemme maailmalla
Ulkomaailma

Kevät on tullut. Oikeaoppineiden mukaan maaliskuu on kevään ensimmäinen kuukausi. Oikeaoppiset myös ovat määritelleet meille kevätpäiväntasauksen jolloin heidän mukaansa päivä ja yö ovat yhtä pitkiä. Kelloja siirretään koska on kevät. Useat myös väittävät, että pääsiäinen on varma merkki keväästä. Pääsiäisen symbolit kun väitetään olevan keväästä otettuja.

Esim. pajunoksat joissa lehdet ovat hiirenkorvalla merkitsee vihreyden saapumista. Muna on hedelmällisyyden symboli ja rairuoho, noh ihan ruohon. Aprillipäivä lienee viimeinen varma merkki siitä, että nyt on talvi ohi ja olemme matkalla kohti kesää, ähäkutti. Mutta me pakanat tiedämme paremmin!

Kevät alkaa hajusta, koiran ulosteen hajusta joka on tekeytynyt pitkin talvea ja nyt lumen sulaessa työntyy esiin kuin naisten povi keventyneistä kutimista. Kevät on silloin kun talvipalttoot on jälleen pakattu säilytystä varten varastoihin varastettaviksi tai kirpputoreille myytäviksi vähävaraisille romanialaisille. Naiset lyhentävät hameidensa pituutta ja pienentävät samalla paitojen kokoa aiheuttaen siten vaarallisia tilanteita liikenteessä. Kevät on saapunut kun työpaikkojemme ilmoitustauluilla käy kuhina ja kyynärpäät heiluvat työntekijöiden tapellessa tulevan kesän loma-ajankohdista. Yksi ehdottomista kevään merkeistä on avantojen puuttuminen sekä niissä uivien ihmisten vetäytyminen takaisin uimahalleihin. Miehemme maailmalla soveltaa uimisessa vanhaa hyväksi todettua tapaa, kylmällä uidaan sisällä hallissa ja lämpimällä ulkona järvessä, joessa tai meressä. Kevään voi myös aistia saapuneen kun juottoloidemme edustoille ilmestyy terasseja. Kapakkaterassin historiahan juontaa juurensa siitä kun janoiset raskaan työn raatajat pyrkivät sammuttamaan joko kesken työpäivän tai viimeistään sen jälkeen janoaan huurteisen äärellä kapakassa, mutta eivät saaneet palvelua koska uurastuksen hiki ja muut eritteet eivät soveltuneet baariemme sisään. Koska tämä ryhmä kuitenkin kaikessa suuruudessaan on melko lailla juottoloidemme ainoat asiakkaat ei heitä voitu kokonaan unohtaa vaan heitä varten rakennettiin tavernoiden ulkopuolelle puiset puitteet juomista varten. Näistä ainakin Miehemme maailmalla tietää kevään saapuneen ja suosittelee muitakin kalenterin tuijottamisen sijaan suuntaamaan katseen ulos.

Kaiken kaikkiaan merkillistä aikaa. Kevät ei kuitenkaan edusta meille juurikaan mutta kuin talven päättymistä ja malttamatonta odotusta kesään. Kevät ei loista lööpeissä tulo(i)llaan, eikä se lakkoile mikäli työaika jää liian lyhyeksi tai venyy liian pitkäksi. Se ei myöskään uhkaile toiseen vuodenaikaan loikkaamisella mikäli ei saa tarpeeksi suurta huomiota. Kevät vain on kun on, siinä turvallisesti talven ja kesän välissä.