Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2010 / 01


(1)Pääkirjoitus
(2)Väkiluvun näennäinen laskusuhdanne
(3)Nuorisoseuran uusi tuleminen
(4)Tipaton tammikuu
(5)Helmikuu täynnä tapahtumaa
(6)Kirkosta eroaminen kiihtyi
(7)Liikenneympyrän käyttöopas
(8)Surmanajaja 1/N
(4) Tipaton tammikuu
Luettu 1016 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Aika-avaruus

Vuosi on vaihtunut, ja useimmat ihmiset ovat tehneet jälleen kerran katteettomia lupauksia itselleen.

Tupakan poltto on lopetettu, ainakin kahdeksi päiväksi, kunnes nikotiinipurkka alkaa maistua riittävän paskalle, tai laastarin olennainen vaikutus on lakannut. Ja jälleen kerran kessu palaa. Tipatonta tammikuuta vietetään, noh ainakin nimellisesti. Sillä eihän sitä voi saunassa käydä lauantai-iltana ilman muutamaa keskiolutta. Ja siinähän tuo menee sixpäkki samalla.. tai otetaan nyt kuitenkin varuulta mäyräkoira, kun on kerta lauantai. Painoakin pitäisi pudottaa. Viikon hillittömän hiilaridieetin jälkeen vaaka saattaa näyttääkin muutamaa kiloa vähemmän. Varsinkin jos on vielä malttanut olla koko viikon, jopa kaksi, juomatta keskiolutta.

Kuntoakin pitäisi kohottaa, ja verenpaineita saada laskusuuntaan. Ostetaan siis kolmen kuukauden kuntosalikortti, kävelysauvat ja tilataan ostoskanavalta abtronic, niin maraton ja pyykkilautavatsa ovat enää vain viikkojen kysymys. Salillahan tulee sitten käytyä sen kaksi kertaa ja kerran koko kolmen kilometrin lenkki, reippaasti sauvakävellen. Tämän jälkeen liki jokainen lihas on niin kipeä, että liikkuminen on liki mahdotonta, joten kävelysauvat joutavat samaan komeroon, mihin jo joitain viikkoja aiemmin on päätynyt joulun trendilahja piikkimatto. Kahden ja puolen kuukauden kuntosalikortti laitetaan huuto.nettiin myyntiin pilkkahinnalla. Parin päivän jälkeen, kun olotila tästä hirvittävästä rääkistä on palautunut liki normaaliksi, on hyvä palkita itsensä vaikkapa nyt pitsalla ja parilla tuopillisella olutta. Ja taas palaa tuttu ja turvallinen ähky ja turvotus.

Jos kuitenkin sattuu niin onnellisesti, että pääsee yli ja ohi tästä tammikuun kurjuudesta ilman yhtään repsahdusta, viimeistään helmikuussa on hyvä palkita itseään ja ottaa oikein kunnon känni, miksipä ei vaikka useammankin päivän mittainen. Onhan sitä nyt kokonainen kuukausi oltu kuivin suin. Tietenkin ruokavalio pitää vaihtaa tuttuun ja turvalliseen eines/pikaruoka vaihtoehtoon, sillä eihän salaattilinjalla voi olla ympäri vuoden. Myös viikolla voi palkita itseään oluella tai parilla, varsinkin jos sattuu tekemään jotain, jossa tulee hiki.

Oy alkoholiliike Ab:n myyjät odottavat jo kämmenet syyhyten kuukauden vaihtumista, sillä taitaa olla myynnillisesti huonoin kuukausi tämä tammikuu. Mutta ei huolta, kyllä viimeistään juhannus pelastaa alkuvuoden notkahduksen liikevaihdossa, ja luultavasti korjaa tilanteen reippaasti plussan puolelle. Myös erinäiset pikaruokalat ja pitsanpaistajat saavat alkaa kilisyttelemään kassakoneitaan entiseen malliin, sillä ihmiset ovat huomanneet ruoanlaiton kotona olevan varsin raskasta, tylsää ja vaikeaa. On helpompaa ottaa puhelin kauniiseen käteen, ja kohta onkin pizzapoika oven takana laatikoidensa kera. Tämän kaloripommin ahmimisen jälkeen onkin mukava kellahtaa sohvalle odottamaan Salkkareiden alkua.

Tiedä sitten kuuluuko tämä suomalaiseen perusluonteeseen, vai mihin? Mutta sama mihin ryhdymme, vaihtoehtoina on vain joko on tai off. Eli täysillä tai sitten ei ollenkaan. Ehkäpä ensi vuonna kannattaisi koittaa pitää vaikka tipaton puolivuosi. Ottais vain joka toinen päivä.

Niin ja joo. Se abtronic jäi noutamattomana postiin.. palautetaan lähettäjälle.