Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2004 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)Keskustan ilme muuttuu
(3)Viikko Halsualla
(4)Ulkomaan musiikkitoimitus Red Hot Chili Pepperssin tunnelmissa Hyde Parkissa
(5)Helsinginkirjeenvaihtaja suomalaisnaisten ahdistelemana Tallinnassa
(6)Tatuointikuumetta Halsuan harjulla
(7)Juhlien kesä jatkuu
(2) Keskustan ilme muuttuu
Luettu 895 kertaa
Jarno Hietalahti
Kirkonkylä

Keskustan keskipisteestä ollaan tuhoamassa vanhaa leipomoa. Tontille muuttaneen uudisasukkaan arkeologiset kaivaukset vaativat lisää maa-alaa. Rakennuksen takaa rinteestä on jo löydetty halsualaisittain mittavia linnanraunioita, ja nyt arkeologi haluaa tutkia maaperän läpikotaisin.

Kaivausten myötä keskustan pariisilaishenkinen kortteli-ilme muuttuu enemmän keskiaikaisromanttiseksi. Vielä ei tiedetä, tullaanko kaivauksia tekemään myös entisen kukkakaupan alle. Huhujen mukaan talon alla saattaisi olla linnantyrmä, jossa menneinä aikoina olisi pidetty Halsuan hurjimpia murhamiehiä. Nykyään vankilan korvikkeena toimii parveke, jonka pitävyyden kylän nuoriso on saanut kokea kerran jos toisenkin.

Antiikin ihmeitä modernisti mukaillen entisen Esan baarin yläilmoihin kohonnee monet mitat täyttävät kuntoilukeskus, joka täydentää erinomaisesti edellämainitun nuorisovankilan henkeä. Erilaisia punttitelineitä onkin tontin tietämillä jo nähty. Lisäksi paikalle on kuljetettu myös soutulaite. Arkeologin toimia ei voi katsella kuin ihaillen. Mies pyrkii ottamaan vahingolliset nuoret rikolliset kiinni ja yrittää kouluttaa heistä vielä kunnon kansalaisia periaatteella "terve sielu terveessä ruumiissa".