Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2007 / 12


(1)Pääkirjoitus
(2)Järisyttävä tapainturmelus joulun alla
(3)Väkivallanteko keskuskaupassa
(4)Joulukapina: Lumeton joulu
(5)Paloauto viimein uuteen kotiin
(6)Toimituspäällikkö kutsuvieraana
(7)Katsaus tulevaan pesäpallokauteen
(5) Paloauto viimein uuteen kotiin
Luettu 1051 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsua

Vihdoinkin se tapahtuu! Vuosia tuuliajolla ollut Halsuan uusi paloauto saa kodin ympärilleen. Halsua hankki joitakin aikoja sitten uuden paloauton, mutta kaupanteon yhteydessä ei huomattu, että paloauto ei mahdukaan paloaseman ovista sisälle. Ja kun paloautoa ei voitu pienentää, on sitä myöten päädytty hankkimaan uusi paloasema.

Kättä on väännetty ja viimein kunta on löytänyt sopivan ratkaisun. Kunnantalon yhteyteen tehdään paloasema. Uudisrakennuksen pinta-ala on liki 300 neliötä, joten sinne mahtuu sitten useampikin auto. Peruskorjattavassa osassa neliöitä on 78. Tärkeintä tosin on, että tällä kertaa myös aseman ovet tulevat riittävän suuriksi, jotta paloauton kelpaa niistä kulkea. Rahaakin tietysti palaa jonkin verran samalla, mutta toisaalta tätä merkittävämpää investointia ei kunnalla ole näköpiirissä. Alustava kustannusarvio liikkuu noin 600 000 euron hujakoilla.

Uuden paloaseman merkittävyyttä kuvaa se, että esimerkiksi Pluspisteen kiinteistön korjaukseen ollaan työntämässä ainoastaan tuollaiset 150 000 euroa.