Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2007 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Rannalla ja vähän pientareellakin
(3)Supersankareita
(4)Asevarustelua Kivojalla
(5)Kalliokosken Sana toteuttaa varainkeräyksen
(6)Asuttujen arkkupakastinten laidunmaa avasi jälleen porttinsa
(7)Sana hakee kesätyöntekijöitä
(4) Asevarustelua Kivojalla
Luettu 1178 kertaa
Jussi Kalliokoski
Kivoja

Viime päivät Kivojan kylää on kummastuttanut outo taivaita kohti kurottava esine. Lähituntumaan uskaltautunut Sanan vakooja kertoi kyseisen laitteen tuoneen härän veren värisessä sotamaalauksessaan mieleen panssaritraktorin. Epäilykset Halsuan kiertymisestä mukaan muualla maailmassa orastavaan asevarustelukilpaan ovat kuitenkin hätiköityjä.

Vaikka suurempien valtojen puolustusbudjetit takovat ennätyksiä ennen näkemättömän tuhovoimaisilla panssarinyrkeillä, aikoo Halsua turvata perinteisempiin keinoihin. Maaseutuelinkeinon teknologisessa murroksessa on jäänyt paljon käyttökelpoista välineistöä yli. Hangot, talikot, hirvenluut, vesurit ja vikahteet ovat käyttökelpoisia puolustusvälineitä invaasion varalta. Ja löytyypä hätätilanteessa monesta talosta hirvikivääri tai muu enemmän tai vähemmän luvallinen torrakko.

Todennäköisempi käyttötarkoitus keulapiikeillä ja skorpionipistimellä varustetulla taisteluvalmetilla on lähikyliä terrorisoivan traktorihurjastelun hillitseminen. Kirkonkylällä odotetaankin milloin kylän kauppakadulla nähdään ensimmäiset traktoriturnajaiset.