Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2007 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Rannalla ja vähän pientareellakin
(3)Supersankareita
(4)Asevarustelua Kivojalla
(5)Kalliokosken Sana toteuttaa varainkeräyksen
(6)Asuttujen arkkupakastinten laidunmaa avasi jälleen porttinsa
(7)Sana hakee kesätyöntekijöitä
(3) Supersankareita
Luettu 1230 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsua

Halsualaisia supersankareita on tavattu lisää Suomen pesäpallokentillä. Pitkin alkukesää tehtiin useita havaintoja kahdesta halsualaisesta pallopojasta Jyväkylän suunnalla, mutta nyt tarkkasilmäisimmät ovat havainneet Halsuan verta myös Kouvolassa.

Raitapaitaan pukeutunut nuori pitkätukka asteli syöttölautasen lyöjäpuolelle ensimmäistä kertaa urallaan muutamia päiviä sitten. Mainintojen mukaan maila kävikin palloon erinomaisesti eikä hutikuteja juuri nähty. Halsualaisittain nuorimies pelasi täydellisesti.

Uuden esiintymisen myötä Halsualla on herännyt epäilyjä erinäisiä salaliittoja kohtaan. Tiettävästi toinen Jyväskylän pesäpalloesiintymistä joutui jättämään pelit väliin heti, kun Kouvolassa halsualainen nähtiin. Monet ovatkin valmiita vakuuttamaan, että korkeimman tason pesäpallopiireissä on lyöty lukkoon salainen sopimus, jonka mukaan halsualaisia saa näkyä yhdellä kierroksella korkeintaan kaksi kerrallaan.

Sopimuskäytäntö on hämmästyttänyt pesäpalloyleisöä. Jyväskylän vanhempi kokelas joutui teeskentelemään haaravammaa. Jokainen halsualainen tietää, ettei täkäläisten geeniperimä mahdollista niin sanottua nivusiin kohdistunutta loukkaantumista. Se on jo teoreettinen mahdottomuus.

- Kyllähän kaikki tietävät mistä tässä on kyse. Nimiä mainitsematta voi kuvailla, että Sala Mela on vähän kuin piiloairo. Ymmärrätte varmaan, säksättää pitkään poplariin pukeutunut hämäräperäinen hahmo.

Vaikka johtoportaat Halsuan ylösnousemusta pesäpallorintamalla kenties toppuuttelevatkin, on median avulla välittynyt vääjäämätön kuva paikallisesta osaamisesta. Viimeisimpänä tiistaina eräskin halsualainen pesäpallonuorikko todisti kameroiden edessä kyvykkyytensä. Esityksen myötä totuus on tullut julki eikä salaliittojen voima pidä enää pitkään. Halsua on nouseva superpesikseen lähivuosina, huudetaan jo kylillä.