Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2007 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Rannalla ja vähän pientareellakin
(3)Supersankareita
(4)Asevarustelua Kivojalla
(5)Kalliokosken Sana toteuttaa varainkeräyksen
(6)Asuttujen arkkupakastinten laidunmaa avasi jälleen porttinsa
(7)Sana hakee kesätyöntekijöitä
(1) Ajotaidot kunniaan
Luettu 2209 kertaa

Halsua on jo pitkään toiminut esimerkkinä taistelussa ilmastonmuutoksen puolesta. Valistus on toiminut ja väki jättää autonsa käyntiin kauppain edustoille. Vaikka koko kyläyhteisö tekee parhaansa, ei sekään välttämättä riitä. Halsuan lämpenemisen puolesta on taisteltava raivokkaammin.

Halsuan kunnan eliitin on saatava aikaan lakimuutoksia. Kylässä olisi äänenvoimakkuuden mukaan järjestettevä koollepano, jonka pohjalta saataisiin lähetystö valtion korkeimmille portaille. Kovaääniset saisivat pauhaa ja vaatia täydellistä henkilöautojen käyttövapautta kyläläisille.

Muutamat virkaintoista ylivaltaa vastustavat ovat jo uskaltaneet esimerkkiä näyttää. Kesäkuun mittaan jokunen uljas kansalainen on näyttänyt, millaista keliä Halsualla oikein kaivataan. Pitkin alkukesän helleviikkoja teillä ja teiden laitamilla tavattiin useampiakin juopuneita kuskeja.

Nämä kuskit ovat malliesimerkkejä. Meni auto puuhun tai ojaan, he taistelevat ilmastonmuutoksen puolesta. Vaikka henkilökohtainen elämä ei aina olisi mallillaan tai vaikka sosiaalinen paine auton takapenkillä huokailisi liikoja, he jatkavat työtään maailman ja etenkin Halsuan hyväksi. Jos virkaintoiset sinivuokot pyrkivät pysäyttämään nämä pioneerit, mikä voi enää maailman pelastaa?

Juoppokuskin toimessa ilmenee kannatus paikallistaloutta kohtaan. Sekä Halsuan bensiiniasema että kyläkauppa ehostuvat, kun tätä tointa tuetaan. Aina ei rahattomaksi jää myöskään paikallinen autokorjaamo.

Mikään ei kruunaa kaunista kesäpäivää paremmin, kun humalaiselle kuskille osoitettu tervehdys. Sydän vallan pakahtuu, jos kuski vielä päästää otteensa ratista ja heiluttaa takaisin.
Jarno Hietalahti