Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2007 / 05


(1)Pääkirjoitus
(2)Muilutusperinne elinvoimaisena
(3)Patsaita siirrellessä
(4)Vuosikymmenten odotus päättyi
(5)Vappupiknik Halsualle ensi vuonna?
(6)Kalliokosken Sana säästynyt netti-iskuilta
(7)Turboministeriö tulee viimeinkin
(8)Kissajuttu ohi silmien
(5) Vappupiknik Halsualle ensi vuonna?
Luettu 1073 kertaa
Olli Oosi
Lähikylä Helsinki

Helsingin kirjeenvaihtaja oli nauttimassa vappuhumusta ulliksen piknikillä noin 50 000 muun rämäpään kanssa. Toisilla oli vaatimattomat ylioppilaslakit, mutta kirjeenvaihtaja käytti ylpeänä Halsuan kuningaskunnan kruunua.

Piknik suijui varsin rauhallisesti ilman kummempia välikohtauksia. Ainakin kerran palokunta kävi paikalla sammuttelemassa janoisten kurkkujen asemasta ylikärynnyttä kertakäyttögrilliä.

Tilaisuus laittoi pohtimaan piknikin mahdollisuutta myös Halsualla. Kirkonkylän harju tai Meriläisen takana olevat peltoaukiat, Kurkisuosta puhumattakaan, tarjoaisivat hyvän mahdollisuuden vappupiknikin pitämiseen. Mitäpä olisi sitten retkeilijöiden evääksi pakattu? Tällä kertaa ei olisi allekirjoittaneen nauttimaa sveistiläistä perinteistä pullaleipää tai kaikkia muita eri kansallisuuksien herkkuja. Koriin olisi lastattu iso kasa pottuja ja kastiketta. Ei sillä väliä, mitä siellä purkissa on, kastiketta se on kuitenkin. Punaista maitoa olisi myös lasipullossa. Ehkä muutama makkara. Enemmin niitä vähän jauhoisempia. Jälkiruoaksi olisi mukana tietenkin muurinpohjapannu ja lättyainekset mansikkahilolla.

Näin tehdään ensi vuonna!