Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2007 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Sanan hallitusohjelma
(3)Trulliperinne uusiksi
(4)Latopalo Kurkisuolla
(5)Uusi tieyhteys avartaa Kalliokosken kylää
(6)Alkoholin käyttö näkyy
(7)Valtava lentokonetilaus halsualaisinsinöörille
(8)Pääsiäisähky
(9)Kalliokosken Sanan lukijamatka Perhoon
(8) Pääsiäisähky
Luettu 1041 kertaa
Olli Oosi
Eräs sivukylä

Noniin. Mitä taas opittiin? Kahdenkymmenen suklaamunan jälkeen on aika paha olo. Syytettynä ovat kaikki ne pääsiäispuput, jotka käyvät niitä ihmisten suuhun öisin munimassa.

Pääsiäinen on siis vietetty ja kuuleman mukaan seuraavat kirkolliset lomat ovat neljänkymmenen päivän päässä. Poislukien vapuntienoo. Mitä pääsiäisestä jäi käteen?

Muutamia tieonnettomuuksia tapahtui operaatio pajunkissasta huolimatta. Pääsiäisen kuumin keskustelunaihe ei ollutkaan erään henkilön kuolemus ja ylönousemus, vaan se, kuka ne digisignaalit saa muuntaa ja purkaa ja kuka sen nyt ylipäätään olisi pitänyt päättää. Viimeisenä tekona pohjalaispiireissä tunnettu kansanedustaja nousee taistelemaan kansan analogisen signaalin puolesta – vai nouseeko – miten käy?

Pääsiäisaiheisia MM-kisojakin on median mukaan vietetty. Mämmin ja kananmunien syönti lienee kaikille kotiharrastajillekin tuttu laji. Muina tulevien vuosien trendilajeina Sanan toimitus pitää pääsiäismunien värjäystä elintarvikeväreillä, leivontaa sekä laskiaismaisten mäenlaskujen siirtymistä pääsiäisen aikaan. Ainakin niissä paikoissa, joissa on lunta.

Erään tunnetun halsualaisyhtyeen sanoin pääsiäisestä jää kuintenkin ensimmäisenä mieleen kysymys: ”Ketä mahtaa ähky hyödyttää?”. Tämä kysymys jää askarruttamaan erityisesti pääsiäisen jälkeen. Helsingin kirjeenvaihtajat pyytääkin lukijoita lähettämään toimitukseen postia siitä, miten pääsiäisähkyn tulevaisuudessa parhaiten välttää. Luvassa voi olla yllätyksiä tai sitten ei. Vastaukset julkistetaan seuraavassa numerossa.

Allekirjoittanut ainakin syö seuraavan kerran vain raeruohoa ja raejuustoa.