Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2006 / 10


(1)Pääkirjoitus
(2)Supersankareita kylillä
(3)Sveitsiläisten invaasio Halsualle
(4)Toimituksen arkipäivää
(5)Nuijia pöytään! - Tuottaako politiikan koneisto enää muuta kuin päätöksiä?
(6)Mukulakivikatu Tynkkiseen
(1) Ylikylän pimento
Luettu 1444 kertaa

Ylikylän kyläyhdistys haki Halsuan kunnalta avustusta tienvalojen saamiseksi Ahon-, Tofferin- ja Kytöharjuntien niille osille, mistä valot vielä puuttuivat. Yhdistys ylpeänä julisti, että sillä on jo valmiiksi valaisimet ja tolpat. Vain asennus uupui.

Kunnanhallitus päätti kuitenkin lykätä asian käsittelyä "toistaiseksi". Johtajan johdolla huomautettiin, että kyseisten teiden valaistuksella ei olisi varsinaisesti liikenteellistä vaikutusta. Valot tulisivat ennemminkin urheilijoiden hyödyksi. Tällaisen vapaa-ajan toiminnan ei katsottu kuuluvan kunnanhallituksen huoleksi, vaan asia toivottiin käsiteltäväksi esimerkiksi talousarvion yhteydessä.

Kunnanvaltuusto puolestaan päätyi vain viikkoa myöhemmin omassa kokouksessaan esittämään talouden tasapainottamissuunnitelman. Halsualle on kertynyt kattamattomia alijäämiä jo lähes miljoona euroa ja tulojen lisääminen voi tapahtua lähinnä veronkeruuta korottamalla. Halsuan väkiluku on jo pitkään ollut laskusuunnassa, joten veroprosenttia päätettiin nostaa vuodelle 2007.

Suurin osa menoista on lakisääteisiä, joten niitä ei voida olennaisesti karsia. Paras säästökonsti löytyy vyötä kiristämällä saman verran kuin maha antaa myöden. Esityksen loppupuolella korostettiin, että hankintojen seurantaa on tiivistettävä.

Vaikka mitään virallista ei vielä ole sanottu, on riveiltä luettavissa Ylikylän pimennon tulevaisuus. Rahansäästö on ymmärrettävää, mutta kunnanvaltuusto päätti samassa kokouksessa hyväksyä ja viedä eteenpäin aloitetta, jossa toivotaan maantie 751:n perusparantamista. Näin kunnan päällystö on esittänyt voimakkaan taloudellisen linjauksen liikenteen ja urheilun suhteesta. Kysyä pitää, kumpi on Halsualla paremmassa nosteessa?
Jarno Hietalahti