Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2006 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Tynkkisessä tapahtuu
(3)Halsuan pullopoikaseura kovilla
(4)Rakennustuumailut pinnalla
(5)Perimmäisen talon pojat vauhdissa
(6)Kiinteistöverot herättävät närää
(5) Perimmäisen talon pojat vauhdissa
Luettu 918 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsua

Ylikylän taaimmaisen nurkan talon pojat, ihan sieltä perältä asti, ovat niittäneet kuuluisuutta Halsualla menneinä viikkoina. Poikien suvun suurimmaksi ylpeydenaiheeksi nousi veljessarjan ikäjakaumassa keskitienoille sijoittuva nuori, kun hän voitti limusiiniajelun järventauksen karavaanarikehdossa. Limusiiniajeluun vaadittiin karavaani-illan seksikkäin asuste. Perhontiellä liikkuvien huhujen mukaan pojalla ei vaatteita juuri päällään ollutkaan.

Seksikkäin asuste –kilvan taustalla oli tiluksille hankittu vähäpukeisten naikkosten esitys. Läheisen rusteluksen messuiksi kutsuttu tapahtuma keräsi peräkammarin poikia aina Räyringistä ja Köyhäjoelta asti. Moni ujomman sorttinen poikamies ja miespoika sai aimo kokemuksen kanssakäymisestä neitosten kera. Halsualaisten ylivertainen seksikkyys oli silti selviö jo ennen illan alkua.

Toinenkin perimmäisen talon veljeksistä väläytteli liikenneosaamistaan jo ennen Lehtomaan iltaa. Pojan nähtiin ajelevan kirkonkylällä valottomalla ja mainioon kuntoon viritetyllä mopolla suoraan ojaan. Auttajien rientäessä paikalle nuori tyytyi toteamaan:

- Ei tartte auttaa!

Kukaan ei loukkaantunut rytäkässä erityisemmin. Korkeintaan auttajat saattoivat saada kolauksen sieluunsa avuntorjumisen myötä, koska jälkeenpäin he puhelivat pojankolttiaisen olleen humalassa. Moinen väite on kuitenkin naurettu kumoon ja luokiteltu mustamaalaukseksi. Sankariveljeskaartin maineen mollaamista ei kylässä noin vain suvaita.