Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2006 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Tynkkisessä tapahtuu
(3)Halsuan pullopoikaseura kovilla
(4)Rakennustuumailut pinnalla
(5)Perimmäisen talon pojat vauhdissa
(6)Kiinteistöverot herättävät närää
(3) Halsuan pullopoikaseura kovilla
Luettu 861 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsua

Halsuan vielä toistaiseksi rekisteröimätön Pullapoikaseura on kohdannut seuran historian toistaiseksi suurimman takaiskun. Seudun ahkerimmaksi pullonkerääjäksi tunnustettu kovanaama on muuttanut ainakin talvisajaksi Jyväskylään. Varsin toimeliaana kerääjänä tunnettu mies on levittänyt halsualaispullonkeruusanomaa uskonnollista intoa hehkuen lähikylissä. Etenkin Kaustisella ilonaamaisen ukkelin panos herätti valtaisaa huomiota ja Halsuan lippujen tiedetään liehuneen korkealla.

Kylä ei ole kuitenkaan masentunut joukkueen hengellisen kapteenin muutosta. Konkarin siirtyminen laakeammille pulloapajille avaa mahdollisuuksia kylän omien nuorten kykyjen nousemiseen. Talviharjoittelu on erityisen tärkeää kesän pullokeräyksen onnistumiselle ja yhdistys on päättänyt keskittyä loppusyksyn ajan lajiharjoitteluun.

- Monet meidän pojistamme ovat vielä varsin kokemattomia tällä alalla. Nuoret ovat täynnä potentiaalia, mutta lahjakkuuden jalostaminen vie aikaa. Toisella pullosilmä kehittyy nopeammin, toiset taas ovat vikkelämpiä juoksemaan pusikoissa. Parin seuraavan vuoden aikana saamme kokoon varmasti tehokkaan yksikön. Toki kapteenin siirto Jyväskylään harmittaa koko seuraa, mutta toisaalta se luo uskoa poikiin. Jonain päivänä hekin voivat jättää Halsuan kylänraitit taakseen ja kerätä jopa muovipulloja uusissa maisemissa. Lisäksi Jyväskylän lähettiläämme on luvannut tuoda kykynsä seuran palvelukseen aina kesäisin. Yhteistyö ei missään nimessä ole vielä loppunut, analysoidaan pullon takaa.

Pullopoikaseura ei ole vielä julkaissut vuosikatsaustaan, mutta taloudellisen tilanteen kerrotaan olevan vähintäänkin vakaa. Vaikka Halsualla väkiluku on vuosien saatossa pienentynyt, on valtio helpottanut pullonkerääjien toimia alentamalla muun muassa alkoholiveroa. Lisääntyneen alkoholinkulutuksen myötä myös pulloja löytyy tienvarsilta aiempaa enemmän. Pullomäärien, ja niistä kertyvien tienestien, kasvun uskotaan jatkuvan vielä ainakin muutamia vuosia.