Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2006 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)Kuhiloita ja muita kuhinoita potin tuolla puolen
(3)Majavahavainnoille vahvistuksia
(4)Kurkisuon kotirannasta löytyi muinainen spiraaliportaikko
(5)Museon kesäkausi päätökseen musiikilla
(6)Kahvilan hautajaiset
(7)Kalliokosken Sanan toimittajilla Onni matkassa Keskisuomen kunnailla
(8)Raviväki ja pesäpalloilijat tulitauolle
(9)Armeijainvaasio etenee
(10)Kirkonmenot vietettiin Kivojalla, kirkko meni menojaan Kruunupyyhyn
(11)Naapurikylän Kansanmusiikkifestivaaleilla Koivu-lämmitteiset jälkilöylyt
(12)Taidepiireiltä tunnustusta Kalliokosken Sanalle
(11) Naapurikylän Kansanmusiikkifestivaaleilla Koivu-lämmitteiset jälkilöylyt
Luettu 1109 kertaa
Jussi Kalliokoski
Naapurikylä Kaustinen

Kalliokosken Sanan toimituspäällikön pitkäksi vierähtäneeltä festivaalirupeamalta löytyi laukun kätköihin jäänyttä harvinaislaatuista materiaalia paikalla vierailleen hämeenlinnalaistrubaduurin Matti Johannes Koivun konsertin yhteydestä. Normaalisti Ultramariini-orkesterissa laulumiehen pestiä hoitanut Koivu kiersi kevään ja osin myös kesän Suomea henkien eloon ensimmäisen soololevynsä laulelmia tukenaan osa tauolla olevan emäyhtyeensä soittomiehityksestä.

Kaustisen lämmintunnelmainen konsertti oli osa festivaalien Rajatila-klubia. Lempeiden kesätuulten syleilemä konserttitalona palvellut mullanruskea urheiluhalli sulostui entisestään nimiesiintyjän sisaren Suvi Koivun laulusta. Matti Johannes Koivu kommentoi seuraavassa kiireistä alkukesäänsä ja vahvaa ensiesiintymistään lähikylissä.

- Keväällä oli kiirettä ja mekkalaa, mutta kesällä on ehtinyt olla välillä hiljaakin. Kiertue loppuu. Jatko ei enää palvelisi tarkoitustaan, kun levyn materiaali on soitettu jo niin moneen kertaan. Lokakuussa alamme äänittää uutta soolomateriaalia, jonka olisi tarkoitus valmistua levyksi helmikuussa.

Ultramariinin siniseen univormuun Koivu sanoo palaavansa levynjulkaisun jälkeen.

Intensiteetti pysyi korkealla, vaikkei istuimiinsa nauliintunut juhlaväki intoutunutkaan heiluttelemaan edes tuoliensa jalkoja esiintyjän kehotuksista huolimatta.

- Festivaaleilla se on tällaista. Ihmisiä tulee ja menee. Kuhan Sting ei tule Kaustiselle, niin kaikki on hyvin.

Muutenkin Koivu sanoi pitävänsä kansanmusiikkijuhlien välittömästä ilmapiiristä, vaikkei ehtinytkään pokuleeraamaan iltaa pelimannien kanssa seuraavan päivän Mikkelin esiintymisen painaessa jo päälle. Kaikkiansa Koivulämmitys toimi niin mainiosti naapurikunnan musiikillisessa sekasaunassa, että se jätti kuulijoihin hartaan odotuksen Koivun kulkemisesta Hämeen Härkätien päästä uudemmankin kerran lähikyliin.