Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2006 / 01


(1)Pääkirjoitus
(2)Tupakkamiesten turmiollinen retki Halsualle
(3)Ilmainen messänharvennus Halsualla
(4)Rake tulee takaisin
(5)Halsuan nuorisoseura esittäytyi valtakunnalle
(6)Kalliokosken Sanalla liikaa lukijoita
(4) Rake tulee takaisin
Luettu 870 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsuan sivukylä internet

Otsikon innoittamat lukijat saavat kokea karvaan pettymyksen. Kyse ei olekaan paikallisesta mestaritatuoija "Rakesta", vaan Pohjoismaiden merkittävimmän vedonlyöntifirman Nordicbetin myötämielisyydestä asiakkaitaan kohtaan.

Jo vuosia on humanistinen, suorastaan hyväntekeväisyyttä tukeva, veikkausfirma ollut huolissaan pokeripelaajien kohtaloista. Pelistä toiseen julma pelinpyörittäjä kurittaa pelaajia kuin isäntä renkiään.

Mutta nyt Nordicbet aikoo pistää asialle stopin! Firma on päättänyt alkaa maksaa pelaajille puolet pokerijärjestöjen riistämistä veronkaltaisista maksuista.

Rake on kovaa kamaa, kuten nimikin jo osoittaa. Pokeripöydässä rake tarkoittaa siis pientä prosenttiosuutta, jonka pelinpyörittäjä itselleen pahaa-aavistamattomilta pelaajilta pihistää. Tokihan monien ruuduilla lukee raken paikka, mutta usein se on niin piilossa, ettei peluri ehdi huomaamaan mitään ennen kuin on liian myöhäistä. Kotiin tullessa on kova paikka selittää vaimolle tappioita, joiden syytä ei itsekään kunnolla pysty ymmärtämään.

Luodakseen paremman maailman, Nordicbet on päättänyt toimia kuin Raudanluja Rake Jussilaisissa mennä vuosina. Kestävän kehityksen ja raikkaan perheidyllin tukeminen vetää varmasti pelaajat oikeamielisemmän pokeripöydän ääreen. "Puolet rahoistasi sulle, puolet mulle" -periaate on omiaan vahvistamaan Halsuallakin voimakkaana koettua pokeriliikehdintää.

Kunnassa ja lähikylissä kaikki eivät siltikään ole yhtä innoissaan:

-Surkea kopio minusta. Ohimenevä muotijuttu, tuhahtelee aidoksi Rakeksi ilmottautunut raudanvääntäjä ja musteentuhraaja.