Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2004 / 07


(1)Pääkirjoitus
(2)Villikoirat terrorisoivat Kurkisuota
(3)Kalliokosken Sanan rahahanat tukittu
(4)Kalliokosken Sana Provinssin poreilussa
(5)Kahvila aukaisi ovensa kesälle
(6)Kepulipelillä Euroopan Unioniin
(7)Kuhilajuhlien uusi kukoistus
(1) Viriää
Luettu 2127 kertaa

Halsualla on pulaa virikkeistä ihmisille. Mutta juuri tässä piilee Halsuan yksi hienoimmista puolista. Se antaa virikkeitä virikkeiden luomiseen. Niinpä heinäkuu on pullollaan erilaisia tapahtumia. Halsuaviikko yhdistää kaikki nuorista ravimiesten kautta marttoihin. Miljoonaravit on jo menettänyt kirkkaimman hohtonsa, mutta silti väki vielä yrittää. Nuoriso järjestää kesäfestivaalit rannalle, luvassa on niin musiikkiakin kuin tuliesityksiä. Martat valloittavat museon erilaisten tapahtumien merkeissä.

Tapahtumien järjestäminen käy silti yhä vaikeammaksi. Rahaa on tarjolla kovin rajallisesti. Näin ollen kävijämäärät tuntuvat pienenevän vuosi vuodelta. Tämä on suorassa yhteydessä vähenevään väkilukuun. Silti vielä löytyy uskollisia paluumuuttajia, jotka tukevat järjestäjiä heidän pyrinnöissään. Elokuiset kuhilajuhulat olivat pitkään vaakalaudalla, mutta riittävän talkoohengen myötä ne järjestetään elokuun aikana.

Halsuan luonto on kaunis. Kuten kilpailevan lehden pääkirjoitus kertoo, urheilu on hyvä harrastus, koska jokainen voi kohottaa kuntoaan mukavissa metsissä ja samalla työkyky paranee. Ja koska työkyky paranee metsissä vaellettaessa, on urheilu hyvä harrastemuoto. Kyllä se siitä viriää.

Jarno Hietalahti