Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2003 / 07


(1)Pääkirjoitus
(2)Reportaasi Kirkolta
(3)Saaste täytti sivukylän
(4)Musiikista maha pullolleen
(5)Kieroilevat vallanpitäjät
(6)Rannanjärvi
(7)Uusi ylioppilasaines valmistui uramaailman kuolonkoneiston korjattavaksi
(8)Evästeinen Sana lukijoille: Katosää
(9)Kesänovelli: Hassu Saarnaaja
(10)Kauhukakaroita Käpylän koululla
(11)Halsualaiset maailmalla: Elina Puusaari
(2) Reportaasi Kirkolta
Luettu 1035 kertaa
Jarno Hietalahti
Kirkonkylä

Halsuan ala-astelaiset ovat seonneet. Ei ihme, että vanhimmat oppilaat uhkailevat ja kiristävät uusia opettajaharjoittelijoita. Opettajienhuoneen tarinointi on sikäli levotonta, että sen täytyy vaikuttaa lapsiinkin negatiivisesti. Luokkahuoneet ovat lähinnä taistelutantereita: sienet, kumet, kynät ynnä muut esineet lentelevät pulpetista toiseen. Oppilaat kohdistvat hyökkäyksiä etenkin uusiin opettajakunnan edustajiin.

Miltei koko Kirkonkylän ala-aste keskitti luokkaretkensä Kanalan koululle. Opettajat olivat hyvää hyvyyttään järjestäneet leikkimielistä kisailua ja makkaranpaistantaa. Kunniallisiksi kuvitellut lapsoset vastasivat autonkivityksellä ja laittoman tanssiaistapahtuman järjestämisellä. Yö kului opettajilta metsissä lymyilevien oppilaiden etsimiseen. Poikien ja tyttöjen roolit sekoittuvat konsanaan. Edes sukupuolten välinen jalkapallo-ottelu ei pysynyt rajoissaan.

Kirkonkylän ala-asteen toukokuu huipentui opettajien uhkailuun. Kevät mielessään opettajisto järjesti iloisen pyöräilyretken alimmille luokkalaisille. Ulkomaalaiskiintiötä edustava ala-asteen opettaja sai hurjia tekstiviestejä. Tekstissä luvattiin puhkaista opettajan pyöränkumi lauseen "You fuck" säestyksellä. Tomtomeja soitteleva opettaja-raukka oli saanut vihjailevia viestejä aiemminkin. Poliisikuulusteluilta onneksi vältyttiin ja pahantekijät jäivät sisäisen tutkinnan haaviin. Ilkeilijät saivat tekojensa mukaiset rangaistukset. Opettajakunta pääsi kuin pääsikin kesälomien rientoon jotakuinkin terveenä.