Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2003 / 12


(1)Pääkirjoitus
(2)Vapahdus ala-asteille
(3)Luonnonmuutokset kouluttajina
(4)Öinen Halsua
(5)Kotipesä konserttien pyörteissä
(6)Joulurauha laskeutumassa lähikyliin
(7)Joulunovelli: Ajanhenki
(2) Vapahdus ala-asteille
Luettu 884 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsua

Vaikka kesäloman jälkeen Halsuan ala-asteiden opettajistossa koettiin muutoksia, ei rauhaa ole saavutettu. Ala-astelaiset rellestävät sekopäisinä päivästä ja paikasta toiseen. Niin opettajat kuin opetettavat toivottavat joulun vastaan kyyneleet silmissä. Helpotus on ollut aivan korvin kuultavissa. Kumpainenkin taho on sinällään kyllästynyt ainaiseen sotaan, mutta aseleponeuvottelut ovat kariutuneet kerta toisensa jälkeen. Moraalin murtaminen on kummankin joukkion päämääränä.

-Koulussa ei ole kivaa. Matematiikka on niin ärsyttävää, eikä meillä ole mitään vapauksia! Opettajat haluavat vain omaa viihtyvyyttään, turjakkeet! Onneksi joululoma tulee. On se sentään ihan sopivan mittainen, vaikkakin pituutta saisi olla lisää. Kaikki pääsevät rauhoittumaan. Mutta miettimään myös uusia sotasuunnitelmia, kommentoi kuudesluokkalainen vekara.

Lehtorijoukkio on kertonut tiukentavansa kuria, jotta nuoriso saadaan lopullisesti aisoihin. Lapsoset puolestaan kritisoivat tätä näkemystä ankarasti ja ovat luvanneet mennä lakkoon etujensa ajamiseksi. Ulkopuoliset määrittelevät tilannetta lauseella "hönöhköjä kaikki tyynni".