Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2005 / 07


(1)Pääkirjoitus
(2)Pesäpallohulluutta Halsualla
(3)Lestadiolaisuustulva kylillä
(4)Heiluttaako häntä koiraa?
(5)Yhtä juhlaa Halsua-viikolla
(6)K-Market Halsua avattu
(7)Provinssirockin sivuvaikutukset Kirkonkylällä
(8)Lakko Halsualle!
(9)Ilmastomuutos etenee
(10)Pyöräjengin loppu arvailtua lähempänä?
(10) Pyöräjengin loppu arvailtua lähempänä?
Luettu 985 kertaa
Jarno Hietalahti
Kurkisuo

Jokakesäinen Halsuan pyöräjengivitsaus on saanut kilpailijan. Useiden silmien tekemän havainnon mukaan kunnan syrjäseuduilla parveilee tätä nykyä Helvetin enkeli, ehkä jopa monikkomuodossa.

Ilmeisesti pyöräjengin maine on kiirinyt kauemmaksi kuin kukaan on osannut odottaa. Vielä tuntemattomaksi jäänyt helvetillinen partamies lienee tunnustelemaan saapunut etujoukko. Mikäli pyöräjengi valvoo reviiriään tarkasti ja aikoo häätää tunkeilijan maisemista, voi tulevien kuukausien aikana tulla suunnattomia verilöylyjä.

Kadunnaisen ilmeet ovat kuitenkin kirkkaat. Motoristi tietää vaurautta pienen kylän elinkeinoelämälle.

-Kai kuulitte siitä pitkästä parrasta? Halsuan kovassa parturikilpailussa jokainen ylimääräinen asiakas on enemmän kuin tervetullut! Ja kyseisessä parrassa riittää operoitavaa. Lisäksi enkeli kuuluu ajelevan mopolla, vai oliko se nyt moottoripyörällä? Joka tapauksessa hän tulee siis käyttämään ikioman Nesteemme polttoaineita ja ehkäpä hörppää vielä kupin kaffeakin päälle. Vanha pyöräjengi ajelee vain perinteisillä polkupyörillä. Tästä ei tuloja kerry, ynnätään ja vähennetään Osuuspankin nurkkien hämärissä.

Mopoilijan, tai motoristin, osuus tulonlähteenä on kuitenkin hyvin kyseenalainen. Seikkailija nähtiin Kurkisuon maisemissa ja eihän noille seuduille eksy kukaan rahojaan tuhlaamaan. Kylillä tuumaillaan, riittääkö mopon, tai moottoripyörän, löpö Nesteelle asti. Moni vedonlyöntifirma onkin kiinnostunut aiheesta ja tulevina kuukausina lienee mahdollista lyödä vetoa monenmoisista Halsua-asioista.