Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2005 / 05


(1)Pääkirjoitus
(2)Antiikkinen räpylälöydös Halsualla
(3)Keskusta siirtymässä Meriläiseen
(4)Huippuyksilöt koolla riehakkaissa tunnelmissa
(5)Kirkko Kivojalle
(6)Kotipesän terassi tulvan vallassa
(7)Pyöräjengi terrorisoi vapun harmoniaa
(3) Keskusta siirtymässä Meriläiseen
Luettu 868 kertaa
Jarno Hietalahti
Meriläinen

Halsuan Meriläisessä, tarkemmin Ravitiellä, on alettu rakentaa mittavia kiinteistöjä. Hirsiä aiotaan lyödä kasaan siinä määrin, että lopputuloksena raviradan kupeeseen syntyy luksusmitat täyttävä hirsimökki. Mihinkään yksittäiseen mökkiin ei Halsuan West Endissä tyydytä, vaan maalaishengenpitimiksi arkkitehdit ovat suunnitelleet paikalle kaksi latoakin. Erään autoja tulvivan pihan läheisyyteen tulee myös autotalli, joka muodostaa samalla terassin ja varaston. Terassista povataan kesäkauden menestyshittiä.

- Kovasti ovat kyläläiset olleet kateellisia meidän autoista. Ajattelimme sitten rakentaa seinät pirssien ympärille, ettei tarvitse kateellisten silmien ahdistua entisestään. Mutta tässä on oiva rahareikä samalla. Tönön oheen saa kätevästi terassin janoisille tirkistelijöille. Tiedä häntä, vaikka paikalle järjestettäisiin joskus karaokekin! Humalaisetkaan eivät muodostuisi ongelmaksi, sillä lähellä on oikein oivallinen taksifirma, kaavaillaan rakennustyömaalla piirustusten ääressä.

Kunnassa onkin alettu pohtia keskustan siirtämistä virallisesti Meriläiseen. Vilkkaan kylän tuntumasta löytyy niin urheilukeskus kuin tanssilavakin. Halsuan keskuskaupan uudelleensijoittamisesta on myös käyty neuvotteluja. Meriläisestä löytyy vahvat kyläkauppaperinteet ja keskustan uudelleensijoittamisen myötä paikalle toivotaan ainakin kaupan sivuhaaraa.