Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2005 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsuan seurakunta aikoo säilyä itsenäisenä
(3)Halsualaisten viikonloppu Masalassa
(4)Rumaa käytöstä Nuorisoseuran talolla
(5)Halsuan kärkikapakasta maininta valtakunnanmediassa
(6)Karaoken voittoisa paluu keskustaan
(2) Halsuan seurakunta aikoo säilyä itsenäisenä
Luettu 1199 kertaa
Jussi Kalliokoski
Kirkko

Kirkkohallituksen aikeet yhdistää pienet seurakunnat, mukaan lukien Halsuan, tyrmättiin viimeisimmässä kirkkovaltuuston kokouksessa reilulla äänivyöryllä. Halsuan seurakunta aikoo säilyttää itsenäisyyden, vaikka kustannukset tulevat olemaan mittavat tukirahavirtojen loppuessa. Vaihtoehtoisia rahoitusratkaisuja mietitään kuumeisesti. Onkin esitetty, että toiminta rahoitetaan puuta myymällä.

- Itsenäisyydestä pidetään kiinni, vaikka henki menis. Ennemmin myydään puut vaikka Pappilan harjusta, kun odotetaan, että veteliläiset tulee ja vie messät. Semmosia kommunisteja kun ovat, saarnaa eräs itsenäisen seurakunnan puolestapuhuja.

Seurakunta aikoo myös myydä soraa ja kiviä isosta harjusta. Osa maa-aineesta aiotaan hyödyntää yhdessä paikallisen betoniyrityksen kanssa kirkon vahvistamiseen mahdollisten naapuriseurakuntien valloitusyritysten pelossa. Innokkaimmat itsenäisyyden puolustajat uhkaavat lyödä tunkeilijoita Raamatulla päähän. Ja jos hätätila iskee, niin esille kaivetaan pyhä kranaatti. Myös valmiiksi kaivettuja hautoja jätetään peittämättä, jotta niitä voidaan käyttää poteroina.

- Eihän sitä tiedä jos vaikka naapuriseurakunnat tekevät maihinnousun kirkkoveneillä Halsuanjärveltä. Omaan hautaan menee mielellään makaamaan, kunhan tietää, että seurakunta
pysyy itsenäisenä, tokaisee pyhää taistoa odotteleva tosiuskovainen.