Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 12


(1)Pääkirjoitus
(2)Muutoksen tuulet Sanassa
(3)Viimeinen laulu
(4)Maailmanlopun äärellä
(5)Helsingin kirjeenvaihtaja sairauslomalla
(6)Markkinointipäällikön muistelut
(7)Alitien Vankien lämmin ihmiskuva
(8)Runo uudelle vuodelle ja miksei sitä seuraavillekin
(9)Syväkurkku kurnuttaa viimeiseen Sanaan asti
(10)Ennennäkemätön vaurauden lähde löydetty lähikyliltä
(11)Ilmoitusluonteinen tiedote Tammikuun numerosta
(12)Kalliokosken Sanan laskuosasto
(13)Viimeinen Sana
(9) Syväkurkku kurnuttaa viimeiseen Sanaan asti
Luettu 345 kertaa
Kalliokosken Sanan juttujen merkittävin lähde
Takapiha

Oletko koskaan ihmetellyt, kuinka Kalliokosken Sana on onnistunut pysymään vuodesta toiseen ajankohtaisena - jopa askeleen tapahtumien edellä? Vilkkaan kunnan suurimman sanomalehden toimittaminen on vaativaa ja raskasta työtä, eikä alimitoitettu toimituskunta ole välttämättä aina itse ehtinyt jokaisen uutisen kintereille. Toisinaan taas hienotunteisuus on pidätellyt kynäniekkoja seuraamasta vainujaan hyvän maun tuolle puolen. Silloin minä olen astunut kuvioihin.

Olet saattanut nähdä minut sattumalta JarMixin ovella, pulla suussa kunnanvaltuuston kokouksessa, kannustamassa omiamme Käpylässä tai lyömässä kättä reishin nuorisoseurantalon iltamissa. Ehkä kohtasimme ohimennen kylänraitilla Kalliokoskella, Hietalahdessa tai Kurkisuolla. Ehkä jopa sinun kodissasi. Todennäköisesti et muista kohtaamistamme tai kiinnittänyt minuun lainkaan huomiota. Ei se mitään, sillä minä kyllä muistin sinut ja kerroin toimesi eteenpäin.

Lukemattomia kertoja näiden vuosien aikana keräsin aineistot, kuten arkaluontoiset ääninauhat ja videotallenteet sekä kevyesti maustetut tai keksityt huhut, ja annoin ne lehtemme toimituksen edustajalle kirjekuoressa vanhan yläasteen takana. Sovimme tapaamiset aina yöaikaan, emmekä koskaan sanoneet sanaakaan.

Työni on ollut yksinäistä puurtamista, toisinaan vaarallistakin. Tiedän, että toimituskuntaa on kovisteltu useaan otteeseen minun tietojeni vuoksi ja henkilöllisyyttäni on vaadittu julkistettavaksi. He eivät silti ole murtuneet paineen alla, vaikka valtoimenaan pulppuavaa lähdettä on välillä ollut vaikea suojata. Tätä on tehty yhdessä pyyteettömästi rakkaudesta Halsuaan.

Kuluneet viisitoista vuotta ovat olleet hieno alku halsualaiselle tiedonvälitykselle. Uskon ja luotan, että uusi Sanan soihdunkantaja nousee pian kuntalaisten riveistä, ja täten ilmoitan: olen käytettävissänne. Olen aina valmiina, jotta Sana, joka Teidän edestänne on lausuttu, voisi jatkaa vapaata kulkuaan. Nähdään vanhan yläasteen takana.