Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2017 / 06


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsuan juhannus verraten rauhallinen
(3)Konetta palvelemaan - apteekkariyhdistys ei poikkiteloin
(4)Taloustulos ehostui 40 000 eurolla
(5)Halsua-viikon ohjelma
(1) Väkevästi hyssyttelyä vastaan ja vähän puolestakin
Luettu 611 kertaa

Niin kuin virtaa Halsuanjoki vettä, ei myöskään paikallinen virkamieskoneisto ole jäänyt laakereilla tahikka muilla mekaanisilla vermeillä lepäämään. Vuosikausia on jo odoteltu, milloin kunnasta kajahtaa. Tuoreimman tiedon mukaan niin on päässyt käymään juuri nyt.

Halsuan kunta on nimittäin antanut virallisen julkilausuman hyssyttelykulttuurin lopettamisesta. Tai tarkalleen ottaen julkilausuma ei ole virallinen vaan enemmänkin epävirallinen eikä oikeastaan Halsuan kunnan antama. Tiettävästi minkäänlaista lausumaa ylipäätään ei kunnan puolelta ole annettu julki oikein minkään asian suhteen. Toisaalta ei pidä kuitenkaan väheksyä sitä todellista mahdollisuutta, että kunta voisi antaa jonkinlaisen lausuman joskus jostakin. Tässä suhteessa on täysin realistista, että myös hyssyttelykulttuuriin kunta ottaisi kantaa.

Toisaalta varmaksi ei voi vannoa, olisiko kannanotto kyseisen kulttuuriperimän lopettamisen puolella vai kannustettaisiinko kuntalaisia entistä kattavampaan hyssyttelyyn. Tottahan on, että halsualainen hyssyttely on jo nyt hyvällä tolalla, mutta ei mitään niin hyvää, jotteiko siitä edelleen voisi parantaa. Tai toisaalta heikentää. Hyssyttelykulttuurin heikentyminen olisi tietysti omiaan lisäämään niin sanottua kuntalaispontevuutta. Kenestäpä olisi enää huutamaan "hys!", kun joku kyläläistaho tahtoisi mielensä julki tuoda milloin mistäkin asiasta.

Sinustako?
Jarno Hietalahti