Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2015 / 12


(1)Pääkirjoitus
(2)Mestariohjastaja Halsualta
(3)Perustulokokeilusta kohistaan maailmalla
(4)Virka säilyy Halsualla
(5)Jouluemigroitumista Helsinkiin
(2) Mestariohjastaja Halsualta
Luettu 444 kertaa
Jarno Hietalahti
Sivukylä Solvalla

Halsuan hevostalleilla oppejaan kartuttanut, sittemmin myös Ruotsissa vaikuttanut, hurmuriravikuski on valloittanut Solvallan raveissa jättivoiton. Poikaviikarimaisella otteella otteella vuosittaiseen arvokkaaseen oppilasajajien kilpaan lähtenyt liikenneympyrän kasvatti kampesi voiton myötä kouraansa kultakellon.

Aniharva halsualainen on kyennyt aikaisemmin vastaavaan, ja Karhun oloinen nuorimies on nyt nousemassa kunnan kaikkien aikojen etevimpien kuskien joukkoon. Rohkeimmat povaavat jo, että vielä jonain päivänä Ruotsin sankari saattaa nousta kisaamaan jopa Miljoonaravien päälähdön voitosta.

Sinne on kuitenkin vielä pitkä matka. Elokuvamaista tenhoa huokuva tarina vaatii, että ulkomaille suunnanneen miekkosen olisi palattava kotikylään, kohdattava monia draamallisia haasteita ja tunne-elämän poukkoiluja. Näiden lisäksi olisi osallistuttava, kenties peitenimellä, karsintalähtöihin, joissa olisi monenmoista haastetta ja vaikeutta ennen kuin paikka superkovassa kisassa varmistuisi. Siinäkin sitten hevonen voisi vaikka laukata alkuun, mutta raville taas päästyään lähteä kiertämään raskasta reissua kolmatta kirien kuskinsa rauhoittamana ja kannustamana. Ehkäpä hevolla olisi kaviossaan piikki jonkun vastapuolen viheliäisen kilpurin toimesta? Kaikesta tästä harmista huolimatta viimeisellä kierroksella nähtäisiin uljas nousu suuren ennakkosuosikin kantaan. Lopputaistelu olisi kaamean jännittävä, ja kopukat ylittäisivät maaliviivan rintarinnan ja turvaturvan. Maalikameran kuvaa ihmeteltäisiin Halsuan ravikeskuksen uudessa supertornissa pitkään ja lopulta voittajaksi julistettaisiin...

No, eipä tätä vielä tarvinne käsikirjoittaa. Ensi kesänä sitten!