Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2015 / 08


(1)Pääkirjoitus
(2)Kasvukeskus Halsua
(3)Mestarien mailla
(4)Halsualainen selvitti pyramidien salaisuuden
(1) Onnellisten ihmisten kylä
Luettu 708 kertaa

Onni asuu Halsualla. Eikä nyt puhuta kylän yksittäisistä Onni-nimisistä ihmisistä vaan koko kuntaa koskettavasta ilmiöstä. Tuore tieteellinen tutkimus vakuuttaa, että Halsualla on hyvä olla.

Pääkaupungin nimissä esiintyvä sanomalehti on tuoreessa vertailussaan havainnut, että Halsua kuuluu Suomen parhaimpien kuntien joukkoon. Esimerkiksi päihtyneenä halsualaiset eivät tee koskaan rikoksia. Selvinpäin tietysti jotain kähinää on aina, mutta huumeet tai alkoholi eivät paikallista rötöstelyä mausta. Kylillä ymmärretään, että pälkähästä päästäkseen on hoksottimienkin toimittava.

Ei Halsua tietysti mikään Korsnäs ole, vielä, ja pientä parannettavaa löytyy untuvaisimmastakin lintukodosta. Selvityksen mukaan kunnan asukeista seitsemän prosenttia imee voimaa elämiseen masennuslääkkeistä ja onpa kirjoihin päätynyt jokunen yksittäisprosenttikin lastensuojelun alalla. Kauttaaltaan onnellisuus-sarakkeissa Halsualla asiat ovat kuitenkin keskimääräistä selvästi paremmalla tolalla.

Niinpä niin, sellainen on Halsua, sellainen vähän onnellisempien ihmisten kylä. Ainakin onnellisempien kuin Kaustinen, Veteli ja Perho.
Jarno Hietalahti