Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2015 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Vappumarssille ei myönnetty lupaa
(3)Talousarvion ylitykset hyväksytty
(4)JarMixin verkkokauppa uuteen aikakauteen
(3) Talousarvion ylitykset hyväksytty
Luettu 495 kertaa
Jarno Hietalahti
Talouslehto

Huhtikuun päättäjäisiksi kylän päättävä väki on saanut käsitellä visaisia pulmia tai ainakin yhtä. Kuun saatossa on käynyt ilmi, että Halsuan kunnan vuoden 2014 tilinpäätöksessä on tullut lipsautettua erinäisiä ylityksiä. Käyttötalouden ylityksiä kertyi muun muassa kokouspalkkioiden lisääntymisestä, koulun rakentamisesta ja keskusvaalilautakunnan ennakoitua suuremmista menoista.

Kuka ylitti mitäkin ja kuinka paljon, se jääkööt pöytäkirjan näprääjien tarkasteltavaksi.

Numerot on joka tapauksessa ynnäilty ja kunnanjohtaja päätyi esittämään, että kunnanvaltuustolle voitaisiin ehdottaa, että ylitykset hyväksytään. Tämä esitys hyväksyttiin yksimielisesti, ja yksimielisyys säilyi edelleen ehdotuksen sisällä olleen ehdotuksen suhteen.

Kiehtovaa olisikin ollut, mitä olisi tapahtunut, jossa ehdotusta - kumpaa tahansa - ei olisi hyväksytty. Kuinka olisi reagoitu, jos vastakkainen ääni olisi kirkaissut, että ei tätä nyt hyväksytä? Olisivatko ylitykset tätä myöten kadonneet, erotukset nollaantuneet ja kirjanpidot kirkastuneet?

Oli miten oli, yksituumaisuuden vallitessa tällaiset keinotekoiset mysteerit ovat ainoastaan spekulatiivisia. Mietitään näitä asioita sitten, josko joskus ovat oikeasti ajankohtaisia.