Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2015 / 04


(1)Pääkirjoitus
(2)Vappumarssille ei myönnetty lupaa
(3)Talousarvion ylitykset hyväksytty
(4)JarMixin verkkokauppa uuteen aikakauteen
(2) Vappumarssille ei myönnetty lupaa
Luettu 520 kertaa
Jarno Hietalahti
Vapputori

Halsuan Läpipunaisten Kommunistien osasto on tyrmistynyt viranomaisten otteista vapunaattona. Juuri tulleen tiedon mukaan poliisilaitokselta ei ole myönnetty lupaa perinteisen Halsuan punamarssin järjestämiseksi. Osa epäilee, että lähikylä Tampereen tapahtumilla on osuutta asiaan:

- Manchesterissa, kuten Tamperetta lystikkäästi voidaan kutsua, on otettu kolme marssijaa kiinni. Tiettävästi ovat heitelleet poliiseja kananmunilla, luonnehditaan summassa vain.

Nääsville, kuten toiset humoristit kaupunkia nimittävät, on kuitenkin geopoliittisesti jossain määrin etäällä Halsualta. Voiko asioiden välillä olla selkeää yhteyttä?

- Kyllä voi, nyökytellään kanalan porteilla ja ihmetellään, tokko se kukko käskystä kiekaise.

Viranomaiset ovat muistuttaneet, että Tampereen marssista ei ole tehty mitään virallista ilmoitusta, mutta sosiaalisessa mediassa tapahtumasta on viljelty tietoja. Tilanne lienee Halsualla muutoin sama, mutta tuumaillusta marssista tuskin on puhuttu mitään edes sähkömediumissa.

Ihmetys on silti kylillä vahva. Pitääkö sitä luvan saamiseksi muka anoa jotain? Kysymys jää leijumaan avoimena eikä hälvene kevättuuleen ihan hetkessä. Näillä näkymin, näin kymmenen aikaan illalla, vappumarssia ei tänä vuonna Halsualla järjestetä ollenkaan. Ensi vuonna uutta yritystä.