Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2015 / 01


(1)Pääkirjoitus
(2)Ystävällisten ihmisten kunta
(3)Aurausta
(4)Hyvät kaupat halvalla: osta lumilinko
(5)Tiukka tilanne mäessä
(6)RAY-kasinoa ei Halsualle
(1) Yksimielisesti kuntaliitoksia vastaan
Luettu 876 kertaa

Kokkolan seudulla on yritetty tarjota roudasta revittyä porkkanaa, kun kuntarakenneselvitykset saateltiin käyntiin. Halsuan kunnanvaltuustossa on asiaan otettu selkeä kanta. Ehdottelevat muut mitä haluavat, Halsua ei kytkykaupoille noin vain lähde.

Kunnanjohtajan esitti kokouksessa valtuustolle, että Halsuan kunta ei kuntaliitosselvityksen tekemiseen osallistu. Päätös seuraili kylillä tutuksi tullutta linjaa: johtajaa mukailtiin yksissä tuumin.

Vaan turha on kenenkään halsualaisia moittia jukuripäiksi. Kaiken liitospaineen keskellä kylillä ollaan oltu yhtä mieltä siitä, että aloitettavasta tai laajennettavasta yhteistyöstä muiden lähikylien kanssa voidaan vielä tehdä toisenlaisia päätöksiä erikseen.

Kokkolan seudun kuntaliitosselvityksessä Halsuaa seurasivat Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Toholampi ja Veteli. Yhtä kuntaa ei näin värikkäästä seurueesta saatu aikaan, vaikka halsualaisilla ja Lestijärven väellä onkin ollut yhteneväisiä intohimoja muun muassa tuulivoiman suhteen.

Asianmukaista on, kuten asioinnit yleensä, että energiapoliittiset voimainkoitokset käydään muilla rintamilla. Pakkohan se on, kun sieltä päin tuulee, saattaa joku alakoululainen tähän nokkelasti huomauttaa. Huomauttakoot. Tuulen viestissä on vinha perä, vaikka viesti sitten olisikin hämärtynyt jo aikaa sitten.
JH