Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 12


(1)Pääkirjoitus
(2)Rehtorikilvassa voitto kotiin
(3)Alkavaa vuotta juhlitaan näyttävästi
(4) Yhteenveto
(5)Yleisönosasto: Voisiko Lucia olla ruskeahiuksinen?
(4) Yhteenveto
Luettu 368 kertaa
Gonzo-journalisti kaka


Joulu tuli, oli ja meni. Ja kohtahan on taasen juhannus.

Ala, joka vetää perinteisesti suurimman siivun taskuunsa joulumarkkinoilla, taisi menettää suuren siivun. Perinteisestihän kaupan puolella hypistellään rasvaisia sormia juuri joulun alla, mutta tänä vuonna taisi olla niin, että oransseja tarroja tuotteisiin alettiin liimailla jo hyvissä ajoin ennen aattoa.

Kuka sitten vei sen suurimman siivun? Sitähän ei voi tietää. Mutta yksi ilmiö on lyönyt viimeisimpinä vuosina läpi. Nimittäin joulukonsertit. Tokihan ala alkaa olla sellainen, jossa levymyynnistä ei enää rojalteja suuresti kerry. Joten pakko on painaa pitkää päivää keikoilla, mikäli haluaa leipää niin omaan kuin perheenkin suuhun. No, tänä aikana rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät, joten kohtuus kaikessa myös kerjätessä. Joten pieni toive tulevaan vuoteen! Älkää te sellaiset artistit, joilla ei ole mitään annettavaa yhteenkään joululauluun, tehkö ensinnäkään joululevyä! Saatikka kiertuetta.

Vaan sitten. Vuoden turhake. Ja siitä äänestystulokset tulevat joskus tulevana vuonna. Oma ykkössuosikkini tähän on tämä ranneke, joka ilmoittaa kuinka aktiivinen olet! Kaikkea mitä tästä haluaisin kirjoittaa, ei tämän lehden sensuuri päästä läpi, joten tyydyn vain osaani ja totean, etteikö kohta enää ihminen osaa kävellä, jos ei joku ole muistuttamassa millon laitan oikean tai vasemman jalan eteen ja varaan sille painon. Tämän jälkeen sitten sen taaempana olevan jalan. Ja mikäli on oikein reipas, askellus kannattaa tehdä niin, ettei jalan tahi kengänpohja laahaa maata. Tässä tämä lyhykäisyydessään. Tätä rataa kun jatketaan, niin 2050 vuonna ala-asteen ensimmäisillä luokilla opetellaan lukemisen sijaan kävelemistä.

Ja vaikka tämä vuoden viimeinen kaneetti olikin vähän kriittinen, niin älköön kukaan vetäkö suuresti hernettä nenään. He, jotka eivät osaa kävellä ilman älyllisiä rannekkeita, niin suotakoon se heille ilman sarvia ja hampaita. Allekirjoittanut tietää olevansa sen verran huonokuntoinen ja ylipainoinen, että joutaa lenkkipolulle. Mutta ilman tällaisia teknisiä apuvälineitä.

Ja kun tänä juhlan aikana on sattunut monta Aattoa, niin tänä vuonna edesmenneelle R.I.P