Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 03


(1)Pääkirjoitus
(2)Kiista tasa-arvosta kylillä
(3)Ainutlaatuinen haastattelu
(4)Vaalipuhe
(5)Kirkonkylä edustuskuntoon
(4) Vaalipuhe
Luettu 555 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Vaaliuurnilta

Sakset sanoo niks ja naks. Nyt kyseessä ei ole kuitenkaan paha vaatturi, vaan pahat herrat ja rouvat valtakunnan huipulta. Nämä ahneet paskiaiset eivät ajattele kuin omaa napaansa. Näinhän sitä kansa tuumailee. Taas leikataan ja leikataan. Ennen kaikkea köyhiltä, vähäosaisilta, lapsiperheiltä jne. Pakolaisille ja maahanmuuttajille kyllä lykätään rahaa. Mutta kaikki revitään köyhyysrajalla tai ehkäpä keskituloisiksi luokiteltavien selkänahasta. Näinhän kansa edelleenkin ajattelee.

Jos nyt kuitenkin hieman tutkitaan ennen kuin hutkitaan. Ei tosin kovin suurelta osin, sillä allekirjoittaneen poliittinen tietämys ei siihen riitä.

Tästä viimeisimmästä ehdotuksesta kuitenkin voisi ottaa yhden esimerkin. Lapsilisiä leikataan se 7% eli noin 8-10 euroa kuukaudessa. Tämä on aiheuttanut jo nyt hirveän haloon ja huutelun sosiaalisissa medioissa ja monissa muissa yhteisöissä. Toki jossain kymmenlapsisessa perheessä menetys saattaa olla tuntuvakin, vaan niitä kun ei kuitenkaan ole enemmistö lapsiperheistä.

Samassa kehysriihessä puidaan alkoholiveron kiristämistä. Myyntirajoituksistakin on ollut jossain kohdalla puhetta, mutta tuskin näissä keskusteluissa. Tämähän se onkin varsinainen musta vaate meille härmäläisille. Kaljaa kyllä pitää saada perjantaina ja lauantaina aina yhdeksään saakka, sillä tiskillä harvoin hintoja katsellaan kovin tarkasti. Kaljasta ei vain passaa luopua. Tietty keskimäärin Suomessa kitataan olutta siihen malliin, että yksi selvä perjantai kuussa riittäisi kattamaan menetetyt lapsilisät.

Tokikaan jokaisessa lapsiperheessä ei olutta tai alkoholia käytetä, mutta on niitä sellaisiakin jotka saattavat kyseistä tuotetta nauttia. Ja mikäli laskelma ei miellytä, niin voi edelleen ottaa suoraan yhteyttä Kelaan.

Noin vuoden kuluttua on edessä uudet vaalit ja mitä kansa ajattelee siinä kohdassa, kun noita kansamme edustajia valitaan? Mennäänkö noihin ikiaikaisiin kaunopuheisiin, että kyllä meidän puolue laittaa kaikki asiat kuntoon jos vain päästään hallitukseen. Ja että meidän puolue ajaa lapsiperheiden ja vähäosaisten etuja ja asioita. Höpö höpö. Jos se pari tonnia tienaava tehdastyöläinen ja puolueaktivisti sattuu pääsemään eduskuntaan, niin kyllä se vähät välittää siitä mitä hän on vaalipuheissaan lupaillut.

Jos minä pääsen eduskuntaan, niin lupaan ajaa vain omia ja ehkä joidenkin tuttavien ja tietenkin pienissä määrin myös Halsuan etua. Ja lupaan rikkoa kaikki aikaisemmat ennätykset, niin taksilla ajossa, firman luottokortin käytössä, kuin myös poissaolojen määrässä. Joten äänestäkää kaka eduskuntaan!