Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2014 / 01


(1)Pääkirjoitus
(2)Koululaiset mieltä osoittamassa
(3)Venezuela
(4)Kunta kirosanana
(5)Vaaralliset risteykset kuriin
(6)Päätöshenkinen jakso päättymättömässä tarinassa
(6) Päätöshenkinen jakso päättymättömässä tarinassa
Luettu 532 kertaaNiinhän siinä sitten kävi, että halsualaiskolmikko sai Haikalan veljekset kuriin ja rautoihin. Elämä Perhossa palasi rauhalliseen uomaansa ja naapuruskunnan keskusrinki sai takaisin arvoisensa komistuksen.

Onnela.

Sankar'kolmikko palaili kotia kohti. Tyytyväisyys hohkasi jokaisen kasvoilta. Tähän kohden voisi kirjailla jotain nasevaa dialogia, mutta emme sorru moiseen lukijoiden kosiskeluun vaan hyppäämme suoraan tarinan päätöshuipentumaan.

Päivän mittaisen matkan oli kolmikko ehtinyt matkata Perhon suunnalla, ja mikä heitä odottikaan takaisin tullessa! Sillä välin, kun vanha kunnon Ohtaja oli muilla mailla, oli valta karannut käsistä. Halsualla oli tapahtunut tällä välin kuntaliitos! Mikä katkeruus, mikä pettymys. Tuuli oli kuiskaillut totuuden.

Tästä aiheutuneen tuohtumuksen myötä tapahtui moninaisia asioita, jotka johtivat erinäisiin juttuihin. Joka tapauksessa lopulta Ohtaja porhalsi takaisin Perhoon, nappasi kuulan mukaansa ja muutti Penninkijoen varrelle.

Joella oli mukava asustaa ja pian hedelmälliseen ympäristöön kohosi uusi messevä asuinsija moninaisille ihmisille. Parikymmentä vuotta meni ja alueelta erkani oma kuntansa, Penninki. Siellä asuvat edelleen hyvät ihmiset.

Ei tätäkään kannattanut jättää lukematta, vai mitä?