Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2013 / 11


(1)Pääkirjoitus
(2)Kunnassa komeimmat lukemat
(3)Traagista ilmailua
(4)Nettimyynti joulun mullistajana
(5)Palopuheen sisältävä jatkokertomus
(5) Palopuheen sisältävä jatkokertomus
Luettu 543 kertaaOn kansankiihotuksen aika. Lukijat pääsevät aitiopaikalta seuraamaan, kuinka ihmismassoja liikutellaan, taivutellaan ja opastetaan. Kaikki tämä hyvyyden nimissä.

- Ystävät, harmaat ja väkevät. Olemme tulleet tienristeykseen ja nyt meidän on valittava lopullinen suunta ennen suurta taistelua. Tiedämme, että vastassa on väkevä Haikalojen joukkio, mutta älkäämme antako tämän lannistaa. Meissä kussakin virtaa halsualainen veri, ja niin kauan kuin joukkiomme on yksituumainen, on mahtimme ilmeinen.

Haltioitunut seuralaisryhmittymä seurasi johtajan puhetta silmäluomia räpäyttämättä. Kyyneleet olisivat alkaneet virrata, jos silmämunat eivät olisi ehtineet jo kuivettumaan.

- Muistatteko, kun taannoin Perhossa sijaitsevan ravintolan pihalla mies uhosi kirveen kanssa? Kun hänelle oli tullut riitaa toisen miehen kanssa? Vaikka järjestysmiehet olivat rauhoittaneet tilanteen, ei sota ollut ohi. Kuten muistamme, mies päätti kuitenkin noutaa autostaan kättä pidempää ja oli alkanut lähestyä samaista kiistakumppaniaan uudesta suunnasta. Kirves lyöntiasennossa, suusanallisesti uhkaillen. Muistatteko? Minä hänet taltutin ja vein poliisin tiloihin.

- Tai muistatteko, kun sunnuntaina aamuyöllä puoli kuuden aikaan valtatiellä porhalsi rattijuoppo? Minä tein hänelle puhalluskokeen ja minä lukemat tarkistin: 2,35 promillea. Minä häntä epäilin törkeästä rattijuopumuksesta.

- Ja muistatteko, kuinka kyseisen auton omistaja käyttäytyi? Minä hänet tavoitin, minä häntä epäilin kulkuneuvon luovuttamisesta juopuneelle.

Huomatettakoon tässä välissä, että kuulijoiden keskuudessa silmiä ei räpytelty vieläkään.

- Näillä sanoilla minä teitä rohkaisen, mutta suuremmilla teoilla teidät johdatan. On tullut aika. Kaikki ratkeaa nyt. Seuratkaa minua! Tarttukaa toimeen, tarttukaa toisianne kädestä, tarttukaa hetkeen, tarttukaa johonkin! Tartu! Tartu! Tartu!

Tarkalleen ottaen ihan nyt kaikki ei tietenkään ratkea vaan vasta ensi kuun numerossa. Joululahjaksi lukijat saatellaankin viimeisen kohtaamisen ääreen. Kuka poistuu jättikuulan luota voittajana? Syödäänkö grillillä vielä uudet
hampurilaiset? Riittääkö autobiilissä menovettä vielä takaisin kotiinkin asti?