Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2013 / 10


(1)Pääkirjoitus
(2)Uudistunut NS-talo rokkikeskukseksi - Valokeilassa Kapene
(3)Teemasta toimeen
(4)Halsualle osa paholaisen kierteestä
(5)Lisää hirvittävyyksiä
(6)Vihdoinkin oikean edistysaskeleen saava jatkokertomus
(2) Uudistunut NS-talo rokkikeskukseksi - Valokeilassa Kapene
Luettu 710 kertaa
Jarno Hietalahti
Mäkitupalaisten tienoo

Niin sanottu Tupa eli NS-talo roihahtaa rokkikeitaaksi marraskuun puolivälin lauantaina. Onko se levene? Onko se laajene? Onko se pitene? Ei, kuten arvasittekin, Talon valtaa 1980-luvun suosikkiyhtye Kapene.

- On sitä monenmoista kapinetta, mutta Kapene on ainoa laatuaan. Tätä pajatavaraa ei noin vain naapurille lainatakaan, myhäilee rytmiosaston bassotaituri.

Kapene soittaa vimmaista nuorisomusiikkia vuosisataisella kokemuksella. Historian saatossa nimeä ja jäsenistöä on vaihdettu, mutta syvä ydin sykkii kiihkeää harmoniaa. Vaikka rokki on ollut olemassa vasta muutaman hassun vuosikymmenen, Kapenen nuorekkuutta uhkuvien musikanttien yhteisikä hätyyttelee kahtasataa. Aika on kohdellut moderneja pelimanneja lempeästi.

- Mehän ei olla muututtu tippaakaan!
- Odotapas, minä otan vain verenpainelääkkeet ensin.

Poikamaista ilkikurisuutta huokuva sanailu on vain osa Kapenen antia. Muusikkopoppoon tenho on tavoittanut laajan kuulijakunnan aikain saatossa rockin SM-kisoja ja Rokkiradiota myöten. Bändin sointi huokuu niin Agentsia, Rauli Badding Somerjokea kuin Tuomari Nurmiotakin.

- Tanakkaa tavaraa omalla sarallaan jo 1980-luvun alusta!

Kapene tarjoaa vanhoille ja tuleville ihailijoilleen ilmaisesityksen 16.11. uudistuneen Nuorisoseuran talon sisuksissa. Ai että mitä, onko Tupakin uusittu? Kyllä vain! Pitokeittiö hohkaa nyt uututtaan, mutta silti remontin kaunistamaan kartanoon saa saapua korvauksetta vanhat hyvät ohjeet mielessä:

- OPM! Omat pähkinät mukaan!