Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2013 / 02


(1)Pääkirjoitus
(2)Jokilaakso kansainvälistyy
(3)Liikenneympyrä yksisuuntaisella
(4)Paavi-instituutiota ehostetaan
(5)Hevosskandaali
(6)Vähitellen tutuksi käyvä jatkokertomus
(3) Liikenneympyrä yksisuuntaisella
Luettu 781 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Ruudun takaa

Talvilomat ovat kääntymässä loppusuoralle. Penkkiurheilijoiden istumalihaksia on koeteltu taasen oikein urakalla talvisten hiihtokisojen muodossa. Kisat käydään tällä kertaa maassa, jossa ne tuskin tällä hetkellä ovat aivan ykkösuutisia. Sen sijaan lehtien etusivuilla kyseisessä valtiossa on paistatellut sellaisia herrasmiehiä, joiden hiusraja alkaa lähentyä takaraivoa. Poliittisiin ja ehkä myös jonkin muunkinlaisiin kähmintöihin on heitä yhdistetty aiempina vuosina, mutta hinku vallankahvaan on edelleen kova.

Vaan antaa heidän politiikkansa elää ihan omaa elämäänsä. Sen sijaan suomalaista penkkiurheilijaa korpeaa tällä hetkellä kansakuntamme menestys tai paremminkin menestymättömyys hiihtoladuilla. Kokonaisen yhden jalometallin ovat suksiniekkamme saalistaneet tällä hetkellä. Tokihan kisoja on vielä muutama päivä jäljellä, mutta tuskin tuosta lopustakaan mitään hillitöntä riemujuhlaa on tiedossa. Rakkaissa naapurivaltioissa voidaan jälleen kerran taputtaa karvaisia käsiä yhteen. Liki kaikki jaettavissa olleet mitalit on harjattu kyseisiin valtioihin.

Entisaikojen menestyslajista mäenhypystäkään on tuskin odotettavissa mainetta ja kunniaa. Jotenkin ironista on se että nykyään urheilijaa joka pääsee toiselle kierrokselle, tai parhaimmassa tapauksessa jopa kahdenkymmenen joukkoon hehkutetaan kuin maailmanmestaria. Muutama vuosi takaperin tässä lajissa oltiin kuitenkin ihan oikeasti maailman huipulla.

Lajia ei ole saatu hilattua nousuun edes suoritetulla kansalaiskeräyksellä. Lieneekö nämäkin pennoset menneet muutosryhmän pohjattomaan laariin. Tämähän se taitaa ollakin sellainen ryhmä jossa tosiaan saadaan muutoksia suomalaiseen huippu-urheiluun. Ainakin omat palkkiot on osattu laittaa heti ensi alkuun kohdilleen.

Eräässä valtiossa, jonka olemassa oloa on pönkitetty muiden hyväuskoisten valtion päämiesten avustuksella, ovat myös urheilupiirit ottaneet kakusta varmasti oman osansa. Maassa, jossa lumi taikka talvilajit yleensä eivät varmaankaan ole ihan jokapäiväistä herkkua, paikallinen oliivinviljelijäkin on kehittynyt mäenhyppäyksessä ainakin kansakuntamme kilpakumppaneita paremmaksi. Milloinkahan suomalaiset urheilumarkkinoinnin nokkahenkilöt älyäisivät kerjätä rahoitusta EU:lta? Parempaan talteen sekin menisi kuin liikenneympyrät yksisuuntaisilla teillä.