Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2013 / 01


(1)Pääkirjoitus
(2)Iso paha susi
(3)Valta vaihtuu
(4)Uusi jatkokertomus Sanaan
(5)Uusi jännittävä jatkokertomus
(2) Iso paha susi
Luettu 941 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Metsän siimeksestä

Kolme pientä porsasta voivat huokaista helpotuksesta, kun iso paha susi ei enää jahtaa heitä. Tai tämähän kääntyikin nyt päälaellen, kun kolme hukkasta ovat hengettömiä.

Lähikunnassa tapahtunut ajojahti on saanut valtakunnallisesti palstamillimetrejä varsin paljon. Keskustelupalstat huutavat kommentteja puolesta ja vastaan. Useampi henkilö on epäilyksen kohteena ja jotkut jopa viettäneet muutaman päivän rautaovien takana. Jokseenkin ymmärrettävää on se, ettei kyseisessä tapauksessa ole toimittu ihan lain ja asetusten mukaan. Mutta ehkä vakavat nuhtelut ja pari päiväsakkoa olisi paremmin paikallaan kuin julkinen riepottelu.

Tällainen etukäteishinnoittelu tapetusta eläimestä kuulostaa jotenkin järjettömältä! Sitähän emme voi tietää onko susiemolla sellaisia tunteita, että hän suree kuolleita poikasiaan loppuelämänsä? Jokseenkin epäilen ettei. Mutta kuka määrittelee ihmisen elämän hinnan? Ajat kännipäissäsi jonkun hengiltä ja maksat muutaman tonnin sakot sekä istut valtion majassa vuodenpäivät. Se on sillä kuitattu, mutta uhrin omaiset tulevat varmaankin kärsimään ja muistamaan tämän lopun elämäänsä. Hyvinkäällä sattunessa ampumatapauksessa omaisten vaatimat korvaukset olivat ehkä maamme tasolla kohtalaisen korkeat, mutta jossain kohtaa puolustusasianajajan mielestä korvauksia kuului maksaa vähemmän kuin tapetusta sudesta.

Tarkoitukseni ei ole puolustella sen enempää tekijöitä, kuin susiakaan, mutta valitettava amok-juoksu tästäkin tapauksesta on tullut.

R.I.P. E