Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2012 / 10


(1)Pääkirjoitus
(2)Vaalit suuntasivat katseet eteenpäin
(3)Halsualaisten poliitikkojen herättävä kuntauudistukseen
(4)Kunta antoi anteeksi
(5)Violetti mössöpossu koki kovan kohtalon
(6)Kauhujen yö alkanut rauhallisesti
(7)Kielimiehen opaskirja osa 10
(3) Halsualaisten poliitikkojen herättävä kuntauudistukseen
Luettu 736 kertaa
Olli Oosi
Politiikan ytimestä

Poliittisesti ja korrektiivisesti sitoutumaton Sanan Politiikka –toimitus tarkasteli taannoin Halsualaista ehdokasasettelua sekä vaaliteemoja. Halsuan Tulevaisuuden kannalta keskeisin teema jatkossa tulee kuitenkin olemaan kuntien rakenneuudistus, jossa halsualainen ehdokasasettelu on jo lähtökohtaisesti nykyhallitukselle oppositiossa. Oppositiokunnan roolia ja mahdollisuutta ei ole kuitenkaan Sanan toimituksen mielestä täysimääräisesti hyödynnetty!

Sana on pyrkinyt jo kymmenen vuoden ajan nostattamaan itsenäisyysaatetta ulkohalsualaisten keskuudessa. Kuten niin usein politiikan filosofian historiassa, kirjoitetaan suurin osa merkittävästä poliittisesta aatteesta "maanpaossa", tässä tapauksessa eri puolilla Suomea. Käytännössä tulevan oppositiovaltuuston tulisi aidosti miettiä itsenäiseksi ja omavaraiseksi kunnaksi julistamisen mahdollisuutta! Tämä aate elää vahvana maanpaossa elävien ulkohalsualaisten keskuudessa, jotka voisit tämän jälkeen emigroitua Halsuan kaupunkivaltioon.

Suunnitelmassa on kaksi tiedostettavaa riskiä. Osa ulkohalsualaisista on kovin vanhoja, mikä jälleen nostaisi kunnan huoltosuhdetta. Toinen tiedostettava riski on se, että valtaosa nuoremmista ulkosuomalaisista elää ns. tietotyössä eivätkö toisin sanoen osaa tehdä mitään sellaista, joka hyödyttäisi parin tuhannen asukkaan kaupunkivaltion toimintaa.

Viva la oppisizioon ja tervetuloa Pienvaltiomalli!