Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2012 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Käpylässä nähtyä
(3)Ehdokkaat astuivat julkisuuteen
(4)Pollikatsaus
(5)Urheiluhalli taas auki
(6)Halsua velattomaksi
(7)Lapsimissikisat Suomeen - Sanan vastaliike
(8)Lukijan runo
(9)Hirvestys vauhtiin
(10)Kielimiehen opaskirja, osa 9
(7) Lapsimissikisat Suomeen - Sanan vastaliike
Luettu 860 kertaa
Olli Oosi


Sanan kulttuuritoimitukseen on kantautunut huhuja, että "Super-Mariona" tunnettu suomalaisleidi on tuomassa Yhdysvalloista erilaisten dokumenttien avittamana tutuksi tulleen konseptin, Lasten missikisat (!) Suomeen. Voi hyvänen aika. Kohta on A-luokan puhe-ohjelmat asiaa kauhistelemassa. Ohjelmaa suunnitellaan toistaiseksi "Päivä Prinsessa" –teemalla.

Sanan kulttuuritoimitus on yrittänyt pystyttää kilpailevan kilpailun, jossa lapsia ei laiteta kauneuskisaan, vaan lapset ottavat mittaa toisistaan pohjalaisissa perinteissä. "Päiväni pohjalaisena" –teemalla kulkevaan kilpailukonseptiin saa huutaa Sanan toimitukselle ideoita siitä, mitä kilpailulajit olisivat.

Alustavina ajatuksina ovat olleet mm. kestävyyskisa kaikkien Pohjalaisten herätysliikkeiden keskeisten dokumenttien nopeuslukemisesta, "Älä eksy kauppakeskukseen" –toimintaradat Kärkkäisillä ja Tuurissa sekä luonnollisesti puukon heitto (ilman terää, kysehän on sentään lapsista). Jatkoideoita tähän arvokkaaseen tapahtumaan otetaan vastaan.