Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2012 / 09


(1)Pääkirjoitus
(2)Käpylässä nähtyä
(3)Ehdokkaat astuivat julkisuuteen
(4)Pollikatsaus
(5)Urheiluhalli taas auki
(6)Halsua velattomaksi
(7)Lapsimissikisat Suomeen - Sanan vastaliike
(8)Lukijan runo
(9)Hirvestys vauhtiin
(10)Kielimiehen opaskirja, osa 9
(6) Halsua velattomaksi
Luettu 784 kertaa
Miehemme maailmalla
Ikeen alla

Mitä jos maailmassa ei olisi velkaa, tarkemmin sanottuna velka-käsitettä lainkaan? Olisiko rikkaita lainkaan? Olisiko meillä lainkaan taloudellisia ongelmia? Velan johdosta olemme saaneet tutustua sellaisiin sanoihin kuin valtionvelka, joukkolaina, julkinen velka ja johdannainen jne. Sanoihin joista tavallinen kaljanlitkijä ei ymmärrä sen enempää kuin punaisesta vermutista.

Ellei velka-käsitettä olisi, varmaa on vain, että tehokkuus maailmassa kasvaisi koska ihmisillä ei olisi univelkaa lainkaan. Hommia voisi paiskoa nukkumatta sen kummemmin kuorsaamisesta välittämättä. Olisi vain valvoneiden puolue, ei nukkuneiden lainkaan. Tehokkuutta vastaan tosin sotii se, ettei myöskään tarpeeksi kannettavaa löytyisi koska ei olisi velkataakkaa. Jotain tehtävää sillä aasillakin pitää olla!

Tosin ihmiset saattaisivat muuttua suorimmiksi ja töykeimmiksi koska ei olisi velkakierrettä eikä kiitollisuuden velkaa. "Oottako jothai paholaisen kätyreitä? Tuollaanen sian näköne mykkä naamarissa kanto minut ulos kasseleen ku sinä pruutaat siinä letkulla talooni vettä! Minä vaan pikkasen rillasin isommilla
liekeillä ni het olhaa punasella autolla pihassa häirissemässä!"