Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2004 / 12


(1)Pääkirjoitus
(2)Väkien luvuista
(3)Tuputusta
(4)Karaoke löysi uuden kodin
(5)Jyväskylän entiset suurajot siirtymässä Halsualle
(6)Suuronnettomuus Hietalahdessa
(2) Väkien luvuista
Luettu 941 kertaa
Jarno Hietalahti
Halsua

Halsuan väkiluku on taas pienentynyt vuoden aikana. Suunta on ollut sama jo pitkään, eikä konsteja kehityksen muuttamiseksi ole vielä ainakaan julkisesti esitelty, vaikka Kalliokosken Sana pyrkiikin oman panoksensa antamaan. Jyväskylästä, Lahdesta ja Helsingistä käsin neuvoja on helppo antaa ja ne ovat tietysti erinomaisia. Valitettavasti kunnassa ei näitä rakentavia ideoita ole vielä käsitelty.

Kaikesta huolimatta pientä toivoa on näkyvissä. Halsualla sisäinen muuttoliikenne on suuntautunut Kurkisuolle. Eräs polso-henkinen tofferilainen on muuttanut suon mäkisiin maastoihin. Huhujen mukaan uusi asuinpaikka on jonkinlainen ekoystävällinen kollektiivi miehille. Kylillä kuultujen puheiden mukaan miesten väitetään olevan niin luonnonmukaisia, etteivät he halua tukea edes Alkon monopolia sen saastuttavien toimien tähden. Miehet ovatkin pystyttäneet kuulemma jonnekin komeron perukoille oman juomailukoneen, joka tuottaa varmasti puhdasta ja aitoa luonnontuotetta. Muuttoliikkeestä innoittamana Kurkisuosta onkin mietitty turistikohdetta, jolla houkuteltaisiin rahavirrat kuntaan.

Kylillä taistellaan myös perinteisemmin väkiluvun pienentymistä vastaan. Lapsista luvatun palkkion ja oman velvollisuudentunnon tähden on tänäkin vuonna syntynyt jokunen pienokainen ja lieneepä muutama nainen nytkin siunatussa tilassa eli vahvana. Juuri siunattuja ja vahvoja lapsia Halsua kaipaakin kurssiaan muuttamaan. Niin se on dollarikin heikoilla euron kanssa, mutta nousumahdollisuudet eivät ole poissuljettuja.