Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2012 / 03


(1)Pääkirjoitus
(2)Legenda, osa I
(3)Halsua varautuu jymäytyksiin
(4)Kielimiehen opaskirja, osa III
(5)Rahat pöytään, Toivotaan
(4) Kielimiehen opaskirja, osa III
Luettu 769 kertaa
Miehemme Maailmalla
Sohvan takana

TINTTINTTI

Keväällä akkunan taakse ilmestyvät, journalistisella uteliaisuudella varustellut, töyhtöpäiset siivekkät jotka kesää odotellessaan kerjäävät lyhteitä pihalle kun eivät itse vaivaudu keräämään maan matosia. Lauseessa käytettynä: "Pertti kärvisteli edelleen köhäpeässä kun TINTTINTIT parveilivat suuta soittaen puiden latvassa. Silloin alkoi pienoiskivääri Lehtomaassa laulaa".

MUNAMU

Kummasti vain pääsiäisen aikaan ilmestyvä suumakea jonka ulkomuoto muistuttaa kananmunaa mutta väritys pistää miettimään alkuperää. Korvaa pitkän ja tylsän sekä erittäin kulahtaneen suklaamuna sanan. Lauseessa käytettynä: "MUNAMUA! huusivat kaikki kolme kylmänkylän trullia iloiseen ääneen Pirkon avatessa sunnuntaiaamuna ulko-ovea. Harmikseen trullit poistuivat tyhjin korein kun Agnostikko-Pirkko totesi, ettei hän tiedä mistään kanalasta mitään".

TÖLLÖLLÖ

Kuvaa sitä elotonta hyllyvää massaa joka kerääntyy miehen napapiirille ohrapirtelön siemailusta ja näköradion edessä löhöämisestä. Lauseessa käytettynä: "Samperin urheilu ja jääkiekko Marja-Liisa tiuski menessään omettaan sontaa luomaan. Mies vain kasvattaa TÖLLÖLLÖÄÄN kun kevätkynnöt pitäis syränmaalla hoitaa".