Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2012 / 03


(1)Pääkirjoitus
(2)Legenda, osa I
(3)Halsua varautuu jymäytyksiin
(4)Kielimiehen opaskirja, osa III
(5)Rahat pöytään, Toivotaan
(3) Halsua varautuu jymäytyksiin
Luettu 782 kertaa
Jarno Hietalahti
Olantaus

Vuoden valheellisin päivä on käsillä ja Halsualla tapausta odotetaan sanalla sanoen hermostuneena. Viimeiset hetket ovat käsillä ennen kuin anarkia valtaa kylän perimmäisetkin nurkat.

Aprillipäivän perinteisiin kuuluu siekailematon valehteltu ja puijaaminen. Virheellisen käsityksen mukaan puijaaminen on leikkimielistä, mutta moni kärsii syvästi jatkuvasta stressitilanteesta. Kukaan ei voi luottaa kehenkään yhtään missään.

"Kaunis päivä tänään", saattaa naapuri huudahtaa pellon toiselta laidalta. Edes tätä näennäisen viattomalta vaikuttavaa lausahdusta ei voi ottaa varmuudella sellaisenaan. Moni on joutunut kiroamaan, kun on mennyt työntämään päänsä ikkunasta ja saanut niskaansa räntäsateen pahimmat hetket.

Niin Halsualla kuin muillakin kylillä varaudutaan kaikkien aikojen messevimpään jymäytykseen. Tiedä mitä kaikkea taas esimerkiksi kuntaministeri innostuu suustaan laukomaan sunnuntaipäivän ratoksi. Uskoo ken haluaa tai uskaltaa.

Twainin Mark on aikaan huikannut, että aprillipäivä muistuttaa meitä siitä, millaisia olemme vuoden muiden päivien aikana. On siis varsin mahdollista, että valehtelupäivän kriisi leviää vielä 24 tunnin periodia laajemmalle.