Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2012 / 02


(1)Pääkirjoitus
(2)PJL: Guggenheim Halsualle
(3)Halsua kääntyi kokoomuslaiseksi
(4)Kielimiehen opaskirja osa II
(5)Sääennuste
(6)Lapsilahjat taas haettavissa
(4) Kielimiehen opaskirja osa II
Luettu 729 kertaa
Miehemme maailmalla
Nurkan takana

HIMONARKISTI

Ihminen tai muu olento, joka palvoo päättömästi vanhoillista ja historiaan jäännyttä hallintomuotoa. Seuraa kuninkaallisia ja heidän tekemisiään tarkemmin kuin Verottaja Suomalaista rakennusalan yrittäjää. Lauseessa käytettynä:

"Pitipä se naapurimaankin kruununpää mennä sikiämään. Nyt saan jakaa MeNaisten ja Avotakan lisäksi niska vääränä paketteja täynnä mukeja, t-paitoja, hiirimattoja, tyynyliinoja ja muuta tarpeellista sinne Ylikylän HIMONARKISTILLE".

SARASVUOTO

Kun keltainen neste nousee ja kuohuu yli syntyy oraalisesti taikka musteella paperille liki täydellinen riistokapitalsimin motto. Eroaa "sammakko suusta" sanonnasta poliittisuudellaan.

Lauseessa käytettynä: "Saatuaan ylinopeussakot ajaessa tuhatta ja sataa Meriläisessä sairaslomalla olleen työntekijän perässä ja ilmoittaessaan sakottavalle virkavallalle verotettavat ansiotulot, Miihkali totesi päästäneensä suustaan SARASVUODON koska eihän hän maksa veroja lainkaan".

VAUKUUSETTAJA

Kirahvi, kattila, maa, ihminen tai muu olento, joka lainaa kinuessaan lupaa maksukyvyttömyyden ilmetessä tilalle olematonta ainesta. Usein ei pienintä aikomustakaan maksaa velkaa tai antaa muuta vastiketta.

Lauseessa käytettynä: "Veikko sai raviradalla paheksuvia katseita. Kaikki tiesivät hänet pahimman luokan VAKUUSETTAJAKSI. Veikko oli Timolta lainaa ottaessaan luvannut rahojen puutteessa selviä siloja vaikka kaikki tiesivät, ettei sellaisia kylältä ole koskaan löytynyt".