Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2012 / 01


(1)Pääkirjoitus
(2)Halsualta ei presidenttiä tällä kertaa
(3)Tammikuun tasaus
(4)Kunta tarkkailee jäsenmaksun maksamista
(5)Kielimiehen opaskirja, osa I
(6)Kylän parhaat kyttäyspaikat listattu
(3) Tammikuun tasaus
Luettu 874 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Halsuan suuriruhtinaskunta

Vuosi on vaihtunut ja uuden vuoden lupaukset heitetty romukoppaan. Tämänkin vuoden alussa tai sen vaihteessa on tehty lukematon määrä katteettomia lupauksia. Tipaton tammikuu on luultavimmin loppunut niin allekijoittaneella kuin monella muullakin jo ennen aikojaan.

Yksi asia tänä kuluvana vuonna on kuitenkin varma. Presidentti vaihtuu. Kuluvan vuoden ajan olemme saaneet kuulla ja nähdä joka tuutuista tulevia vaalikeskusteluja, väittelyitä ja muuta mahdollista. Nyttenhän on päästy jo siihen asti, että tuon vakanssin haltijaksi on tarjolla enää kaksi ehdokasta, joten verinen taistelu on tiedossa valtakuntamme ykkösmandaatin ottajalle. Molemmilla jäljellä olevilla on oma vahva kannattajajoukkonsa, mutta kumpiko tulee valtuksi, niin siinäpä vasta pulma.

Halsualla kumpikaan jäljellä olevista ei ollut ensimmäisellä kierroksella järin suuressa huudossa. Molempien prosentuaalinen kannatus oli jopa kohtalaisen mitätöntä ja jännityksellä odotamme romahtaako äänestysaktiivisuus Halsualla totaalisesti, vai käännetäänkö takkia urakalla?

Oma ehdotukseni olisi seuraava. Julistetaan Halsua kuningaskunnaksi, niin ei kaiken maaliman kuntaliitosket ja muut joutavanpäiväiset viritykset tule sotkemaan hienoa kansakuntaamme. Makuasia lienee se, kuka tulevaa monarkiaa tulee johtamaan, mutta sen verran demokratiaa kunnasta kuitenkin löytyy, että tuleva kuningas voidaan äänestää ihan suljetulla lippuäänestyksellä.

Ja jottei uutiset menisi aivan liian poliitispainotteiseksi, niin vähän urheilua myös joukkoon. Vuoden lyhkäisimmän kuukauden, eli helmikuun, 18. on Kainon päivä. Halsuan talviurheilupyhätössä urheiluhallilla järjestetään yleisölle avoimet pesäpallotreenit. Tapahtuman taustalla on suuren pelaajakaappauksen tehnyt lähikunta, joka sai haalittua joukkoonsa yli puolet HaVe Pesiksen pelimanneista ja pelin johdollisen tahon kokonaisuudessaan.

Toivotan henkilökohtaisesti kaikki kynnelle kykenevät saapumaan suurin joukoin paikanpäälle tarkistamaan, voidaanko kyseinen kunta liittää jatkossa Halsuan monarkiaan. Aikatauluista löytyy lisätietoja lähempänä tapahtumaa ainakin kilpailevasta paikallislehdestä.