Kalliokosken Sana Halsuan ja lähikylien asialla jo vuodesta 2002
 
Kalliokosken
Sana 2011 / 03


(1)Pääkirjoitus
(2)Skandaali palkintogaalassa
(3)Sopuilua
(4)Perho päihitti Halsuan rikollisuudessa
(5)Käpylehmien MM-kisat Merikarvialle
(6)Happitilanne heikkenemässä
(3) Sopuilua
Luettu 880 kertaa
Gonzo-journalisti kaka
Pallokenttien viereltä

Nyt ovat potkupalloilijat virtsanneet vallan komiasti omaan pakkiinsa ja pesäpalloilijat saavat naureskella partoihinsa. Ensalkuun yhdeltä joukkueelta evättiin pelimahdollisuus kansallisessa pääsarjassa, kun rahallinen puoli ei ollut päättäjämiesten mieleinen. Vai lieneekö sitten muita kaunoja kyseistä joukkuetta kohtaan? Niin, siitähän ei ole tietoa oikein kenelläkään. Myöskään pelaajille maksettavista nimellisisä korvauksista ei ole tietoja, onko näitä saatettu maksettavaksi, vai onko pankkisiirrot jääneet pölyyntymään alalaatikkoon.

No, ainakin pari veijaria varmisti palkansaantinsa. Vielä viime kaudella mainitussa joukkueessa esiintynyt tummempipintainen veljespari oli päättänyt ottaa omansa ja sopineet kerrassaan Aasiasta asti tulleen herrasmiehen kanssa pelaajapalkkioiden maksuista. Siitä ei ole vielä julkisuuteen kerrottu, onko tämä kyseinen herrasmies suuremminkin taustalla suomalaisen potkupallon ay-aktivistina. Ainakin vielä hiukan pohjoisemmassa hän on kuitenkin käynyt valistamassa potkupalloilijoita.

Tämän valistuksen myötä saattaa jopa joulupukkikin joutua vetämään nappulakengät jalkaansa, sillä peräti yhdeksän ulkomaanapua on saatettu valtion hoiviin, kun he ovat noudattaneet miehen, ehkäpä hiukan kyseenalaisia työehtosopimuksia. Mutta lahjojahan joulupukilla tunnetusti riittää ja kesällä on luppoaikaa, joten eiköhän hän jouda palloakin potkimaan. Aasian pojalle ei taida kyllä tulla muuta kuin risuja ensi jouluna. Vaan lahjakkaasta kaverista tässä idän ihmeessäkin on kyse, sillä ainakin vedonlyöntipuolen, tai tulosten manipuloinnin, hän tuntuu hallitsevan.

Ainakin näin urheilumielessä perin kummallinen paikka on muuten tämä perämeren liepeillä sijaitseva teknologiakaupunki. Urheilullista menestystä on ainakin palloilulajeissa yritetty hakea suuren rahan turvin. Ja yleensä kyllä hiukan heikolla menestyksellä. Potkupalloilijat jo mainittiinkin. Jääkiekkoilussa 2000-luvun menestysjoukkue jäi ulos pudotuspeleistä, vaikka laivalasteittain rahdattiin takatukkaisia Keski-Euroopan pelaajia ja päävalmentajaksikin pestattiin kesken kauden maan menestyksekkäin kiekkovalmentaja. Valitettavasti myös kuningaspeli pesäpallo sai tahran kilpeensä, kun kaupungissa vaikuttanut ja jo vuosia yli varojensa elänyt lippo löi lopullisesti kirveensä kiveen ja joukkopaon myötä luopui paikastaan miesten pääsarjassa. Toinenkin, paikkakunnalle suurella kohulla perustettu joukkue eli huikean muutaman vuoden elinkaaren. Jonkun seura-aktivistin vuodatettua muutaman krokotiilin kyyneleen, liiton herrat heltyivät kuitenkin sen verran, että kaupungissa on kuitenkin pesisjoukkue valtakunnan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Sinällään ihme, sillä vielä tänäkään päivänä ei tiedetä, ketä siellä pelaa. No. Kyseisen seuran nettisivuilla valaistaan asiaa kuitenkin sen verran, että ainakin tytöt ja pojat pelaa. Onneksi tämä kaupunki sijaitsee sen verran kaukana, ettei hyvällä tahdollakaan tätä voida nimetä lähikyläksi.